Μπεσαμέλ

Μπεσαμέλ (με αυγά) για μουσακά, παστίτσιο.

Υλικά
  • 3 ποτήρια φρέσκο γάλα
  • 7 κουταλιές σούπες αλεύρι
  • 5 κ.σ. βούτυρο
  • 2 αβγά  χτυπημένα ελαφρά
  • λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι
Πως φτιάχνεται
  1. Ρίχνετε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνετε, σε μέτρια φωτιά, να λιώσει. Προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς  με το σύρμα, μέχρι να ενωθεί το αλεύρι με το βούτυρο.
  2. Προσθέτετε λίγο λίγο το γάλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα γρήγορα
  3. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε την φωτιά και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να δέσει η κρέμα.
  4. Αποσύρετε τη κρέμα από τη φωτιά, προσθέτετε  αλάτι,πιπέρι, μοσχοκάρυδο και την αφήνετε να κρυώσει.
  5. Μόλις μισοκρυώσει ρίχνετε στη κρέμα τα αβγά, ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις, για να ενσωματωθούν αμέσως με το μίγμα. 
 Αν η κρέμα δεν έγινε λεία την περνάτε απο το μπλέντερ.