Απλή και εύκολη συνταγή με σίγουρη επιτυχία.Το μυστικό είναι να ψηθεί το αρνάκι στους χυμούς του.
Υλικά
2 κιλά αρνάκι (μπούτι ή μπροστινό)
3 σκελίδες σκόρδο
κομματάκια κεφαλοτύρι (ποσότητα κατα προτίμηση)
2 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης
αλατι πιπέρι
2 λαδόκολες, σπάγκο για το δέσιμο
Μαγείρεμα
Υλικά
2 κιλά αρνάκι (μπούτι ή μπροστινό)
3 σκελίδες σκόρδο
κομματάκια κεφαλοτύρι (ποσότητα κατα προτίμηση)
2 κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης
αλατι πιπέρι
2 λαδόκολες, σπάγκο για το δέσιμο
Μαγείρεμα
- Πλένουμε το αρνάκι και το αφήνουμε να στραγγίσει.
- Μέσα σε ένα μεγάλο ταψί απλώνουμε τις λαδόκολες σταυρωτά να εξέχουν γυρω απο το ταψί.
- Βάζουμε το αρνάκι , αλατοπιπερώνουμε και με τα χέρια μας απλώνουμε το αλατοπίπερο σε όλο το κρέας.
- Ανοίγουμε σχισμές στο κρέας σε διάφορα σημεία και βάζουμε φετάκια σκόρδου.
- Ρίχνουμε κομματάκια κεφαλοτυριού.
- Βάζουμε τα κλωναράκια ρίγανης .
- Κλείνουμε την μια λαδόκολα και μετα την άλλη έτσι ώστε να μην χυθούν έξω οι χυμοί του κρέατος κατα το ψήσιμο.
- Δένουμε καλά το πακέτο με σπάγκο.
- Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 για μισή ώρα.
- Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 150 βαθμούς.
- Χρειάζονται 2 ώρες ψήσιμο για τα 2 κιλά κρέας.(Τόσες ώρες, οσα είναι τα κιλά).
- Οταν το βγάλουμε απο το φούρνο, το αφήνουμε πρώτα να ξεκουραστεί λίγο και μετά το σερβίρουμε.