Παρασκευή, 12 Σεπτεμβρίου 2014

Μελιτζάνες παπουτσάκια (χωρίς κιμά)


Άλλο ένα εξαιρετικό φαγητό . Μια χωριάτικη σαλάτα , καλό ψωμάκι και ένα δροσερό κρασί .
Υλικά 

  • 6 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 ντομάτες  κομμένες τετραγωνάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • περίπου 1/2 κιλό τυρί φέτα   (ή μειώνουμε τη φέτα και βάζουμε και κάποιο κίτρινο τυρί .Επίσης ταιριάζει πολυ καλα και τυρί μετσοβόνε )
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • κλωναράκια δυόσμου , φυλλαράκια βασιλικού ( προαιρετικά)
  •  κανέλα,  αλάτι , πιπέρι

Πως φτιάχνεται
  1. Χωρίζουμε την κάθε μελιτζάνα στη μέση .
  2. Χαράζουμε κάθε μισό μελιτζάνας από τη μια άκρη ως την άλλη κατά μήκος 3, 4 φορές.
  3. Αλείφουμε τις μελιτζάνες με ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο και μέσα στις τομές. Βα΄ζουμε τις μελιτζάνες σε ταψάκι την μια κοντα στην άλλη,αλατίζουμε και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.(Ετσι αποφεύγουμε το τηγάνισμα).
Ετοιμάζουμε τη γέμιση .
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λάδι , το ζεσταίνουμε λίγο και  προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστούν .
  2.  Προσθέτουμε   τις ντομάτες. και όταν μαραθούν λίγο τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό .
  3. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τα μυρωδικά.
  4. Αφήνουμε να σιγοβράσει .
Γέμισμα μελιτζάνας
  1.  Παίρνουμε την ψημένη  μελιτζάνα και την πιέζουμε με ένα κουτάλι κρατώντας τη μέσα στη χούφτα μας ώστε να δημιουργηθεί ένα κοίλωμα  για τη γέμιση.
  2. Γεμίζουμε με το λίγο απο το μίγμα του τηγανιού , ρίχνουμε απο πάνω τυρί  και μετά πάλι λίγο απο το μίγμα .
  3. Ψήνουμε στο φούρνο για 15 - 20  λεπτα. μεχρι να λυώσει το τυρί .




Δημοσίευση σχολίου