Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου 2014

Κεϊκ βανίλια κακάο με γλάσο σοκολάτας

Απλά τέλειο  ,  εύκολο και  viva  chocolate........

Υλικά
250 γρ ζάχαρη
150 γρ βούτυρο λιωμένο ...κρύο
3 αυγά
1 γιαούρτι
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κουτ.σούπας κακάο διαλυμένες σε 5 κουτ. σούπας βραστό νερό
βανίλια
πρέζα αλάτι

Γλάσο σοκολάτας


Πως φτιάχνεται
  1. Λιώνουμε το βουτυρο σε ενα σκευος (σε χαμηλή θερμοκρασία να μην κάψει).Το αφήνουμε να κρυώσει κάπως .
  2. Διαλύουμε σε ένα φλυτζάνι με 5 κ.σ. βραστό νερό τις 2 κ.σ. κακάο .
  3. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ  τη ζάχαρη  , τα αυγά  και τα χτυπάμε για 4 λεπτα , μεχρι να λιώσει η ζάχαρη.
  4. Στη συνέχεια το βούτυρο την βανίλια και το αλάτι , χτυπάμε.
  5. Προσθέτουμε το γιαούρτι και συνεχίζουμε για λίγο το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα .
  6. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπατουλα (μαρίζ) απαλά .
  7. Παίρνουμε το 1/4 του μίγματος σε ένα μπολ και του προσθέτουμε λίγο λίγο το κακάο.
  8. Έχουμε βουτυρώσει καλα μια μακρόστενη φόρμα κέικ .Την βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη να πηξει το βουτυρο. Της ριχνουμε λίγο αλέυρι και γυρναμε την φόρμα να αλευρωθεί καλά. Την αναποδογυρίζουμε να πέσει το περιττό αλεύρι
  9. Ρίχνουμε το μίγμα του κέικ και στην συνέχεια ρίχνουμε το μίγμα με το κακάο.Με ένα φαρδύ μαχαίρι βουτύρου ανακατεύουμε τα δυο μίγματα , γαι να γίνουν τα κύματα κακάο μέσα στο κέικ.
  10. Ψήνουμε στους 170-180 βαθμους σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά .
Οταν το βγάλουμε απο το φουρνο πρεπει να το αφήσουμε να κρυώσει . Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα και θα πέσει μόνο του , μην βιάζεστε .

Ετοιμάζουμε το γλάσο

Συμβουλή

Κατα την διαρκεια του ψησίματος δεν ανοιγουμε την πόρτα του φουρνου . Στα 40 λεπτά δοκιμάζουμε αν ψήθηκε το κέικ βουτώντας ένα μαχαίρι . Πρεπει να βγεί χωρίς μίγμα πάνω του .

Δημοσίευση σχολίου