Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Καλαμαράκια με κριθαράκι

Νηστίσιμο γιουβέτσι κατσαρόλας με καλαμαράκια, που μοιάζει με ριζότο. Ένα πιάτο που πρέπει να δοκιμάσετε.
Υλικά (4-6 μερίδες)
  • 1 πακέτο καλαμαράκια (περίπου 600-650 γρ)
  • 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι (και ένα κρεμμυδάκι πράσινο)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • 1 - 2 κ.σ.πελτέ
  • 1 ποτηράκι κρασι
  • 1 λιτρο ζεστό νερό
  • αλάτι , πιπέρι, (καυτερό κοκκινοπίπερο)
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανο
  • ξύσμα λεμονιού οπωσδήποτε
Πως φτιάχνεται
  1. Ξεπαγώνουμε τα καλαμαράκια  και χωρίζουμε το κεφάλι, το υπόλοιπο σώμα το κάνουμε ροδέλες, βγάζουμε την ταινία.
  2. Τα πλένουμε καλά και τ'αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν.
  3. Σε μια πλατιά κατσαρόλας ή σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σωτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια, μετα το σκόρδο για λίγο.Τα αποσύρουμε απο την κατσαρόλα και βάζουμε να σωτάρουμε τα καλαμαράκια 3 λεπτά περίπου.
  4. Ξαναβάζουμε τα κρεμμύδια, προσθετουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε  και σβήνουμε με το κρασί.
  5. Χαμηλώνουμε τη φωτιά πάρα πολύ.
  6. Ρίχνουμε και το κριθαράκι και το σωτάρουμε ένα δυο λεπτά και αυτό. Αλατοπιπερώνουμε.Ανακατεύουμε συνεχώς.
  7. Ρίχνουμε το ζεστό νερό λίγο καθε φορά και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί.Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο.Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο και ξύσμα λεμονιού.
  8. Στο σερβίρισμα μπορούμε να προσθέσουμε λεμόνι.
Δημοσίευση σχολίου