Τσιζκέικ φράουλα εύκολο

 
Δροσερό, ελαφρύ και πολύ γρήγορο γλυκό, που για να γίνει χρειάζεται μόνο ψυγείο.

Υλικά (για 8-10 άτομα)
χρειαζόμαστε ένα τσέρκι ή ένα ταψακι 20 (ή 24) εκ.
Για την βάση:
250 γρ. μπισκότα digestive ή μιράντα
125 γρ. βούτυρο λιωμένο
Η αναλογία είναι : βουτυρο το 1/2 της ποσότητας του μπισκότου

Για την κρέμα:
600  (900) γρ. κρέμα τυρι
60  (90)γρ. ζάχαρη άχνη
200 (300) γρ. κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Η αναλογία είναι : ζάχαρη άχνη 10% της ποσότητας  τυριού, κρέμα γάλακτος 1/3 του τυριού

Ελαφριά μαρμελάδα φράουλας
Φράουλες
100γρ ζαχαρη
λίγες σταγόνες λεμόνι


Πως φτιάχνεται
Για την βάση
Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το βούτυρο. 
Παίρνουμε το τσέρκι ή το ταψάκι και βάζουμε μέσα το μίγμα του μπισκότου και πιέζουμε πολύ καλά σε όλη την επιφάνεια.
Για την κρέμα
Ρίχνουμε στο μίξερ το τυρί και την ζάχαρη άχνη και αρχίζουμε να χτυπάμε.Προσθέτπυμε λίγη λίγη και την κρέμα ενω χτυπάμε συνεχώς (οχι πολυ δυνατά).
Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση.
Για τις φράουλες
Πλένουμε καλά τις φράουλες μια μια (μην τις βάλετε ολες μαζί σε νερό), και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Σε ενα τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη , τις φράουλες  και λίγο λεμόνι .Θέλουμε οι φραουλες να ζεσταθούν οχι να λιωσουν.
Οταν κρυώσουν λίγο τις βάζουμε πάνω στην κρέμα .
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα.

Μπορούμε να κάνουμε την σύνθεση του γλυκού και σε ποτήρια.