Βασιλόπιτα παραδοσιακή




Αρωματική και εύκολη.Και του χρόνου, με υγεία.
Υλικά (για μια φόρμα με σούστα)
125 γραμ. μαργαρίνη
1φλ. τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
250 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
1 πορτοκάλι (ξύσμα)
1 βανίλια
1 κ.γλ. μαχλέπι κοπανισμένο
1 πρέζα αλάτι
1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 φλ. τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
 Νόμισμα ( πλυμένο και σε αλουμινόχρτο τυλιγμένο)

Εκτέλεση

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, το μαχλέπι, τη βανίλια, το γάλα και το κονιάκ.

2. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα. Ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα, διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα. Τέλος ρίχνουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.

3. Αλείφουμε με μαργαρίνη μια φόρμα και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Προσθέτουμε το νόμισμα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με φιλέ αμύγδαλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και τη βγάζουμε από το ταψί σε σχάρα, για να κρυώσει. Κοσκινίζουμε πάνω, επίσης αν θέλουμε, ζάχαρη άχνη.

Tip
Με ένα ψαλίδι κόβουμε απο αντικολλητικο χαρτί  τα νουμερα του έτους , 201...Τα βάζουμε πανω στην βασιλόπιτα πριν την πασπαλίσουμε με την άχνη . Μετα απο το πασπαλισμα τα βγάζουμε και έχουμε το σχηματισμό του έτους πανω στην βασιλόπιτα.
Ή ζεσταίνουμε σε μπαιν μαρι λίγη σοκολατα κουβερτουρα  αραιωμένη με λίγο γάλα και γράφουμε τα νούμερα πάνω στην άχνη .