Βασιλόπιτα βιεννέζικη

Κλασική βασιλόπιτα και αγαπημένη . Πορτοκάλι , ξηροι καρποί , σταφίδες .Όλα τα καλά. Μύρισε το σπίτι ...Και του χρόνου με υγεία.


  1. Υλικά
  2. 250 γρ  βούτυρο ή μαργαρίνη
    3 αβγά
    2 κουπες ζάχαρη
    1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    3-4 βανίλιες
    4 κ.σούπας καρυδόψυχα
    4 κ.σ. αμυγδαλόψυχα
    4 κ.σ. τριμμένη κουβερτούρα
    4 κ.σ. σταφίδες ξανθές
    4 κ.σ. ινδική καρύδα
    1 κεσέ γιαούρτι (200γρ)
    1 κ.γλυκού ξύσμα λεμονιού
    1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
    1/2 κούπα χυμό (λίγο λεμόνι , περισσότερο πορτοκάλι )
    500 γραμ αλεύρι  που φουσκώνει μόνο του)
Πως την φτιάχνουμε
  1. Χτυπάμε το βούτυρο , σε θερμοκρασία δωματίου, με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Προσθέτουμε  τις βανίλιες και τα ξύσματα.
  4. Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
  5. Αρχίζουμε να προσθέτουμε στο μείγμα των αβγών , αφού χαμηλώσουμε την ταχύτητα του μίξερ ,εναλλάξ χυμό, γιαούρτι , αλεύρι. 
  6. Με μια σπάτουλα διπλώνουμε απαλά το μείγμα,  προσθέτοντας τους ξηρούς καρπούς.
  7. Βουτυρώνουμε μια φόρμα , με σούστα καλύτερα, και την βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη να παγώσει το βούτυρο.
  8. Έπειτα της ρίχνουμε λίγο αλεύρι να πάει παντού. Την αναποδογυρίζουμε να φύγει όσο αλεύρι δεν κόλλησε στο παγωμένο βούτυρο.
  9. Προσθέτουμε το μείγμα. Τυλίγουμε ένα πλυμένο νόμισμα σε λίγο αλουμινόχαρτο και το ρίχνουμε στην βασιλόπιτα.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς  για περίπου 45 λεπτά , ίσως και λίγο περισσότερο
  11. Ελέγχουμε άν έχει ψηθεί βυθίζοντας ένα μαχαίρι. Πρέπει να βγαίνει στεγνό.
  12. Όταν ψηθεί ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
  13. Μπορούμε να φτιάξουμε το έτος .Πατήστε εδώ