Δευτέρα, 13 Απριλίου 2015

Αρνίσια παϊδάκια με μουστάρδα και ρίγανη

 Εύκολα και απλά υπέροχα αρωματικά παϊδάκια στο γκρίλ. Η συνταγή είναι της Νένας Ισμυρνόγλου.

Υλικά
  • 2 κιλά παϊδάκια από αρνίσιο μπούτι
  • 1/2 κουτ. σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης, χοντροκομμένα ή φρέσκο θυμάρι  (ή 1½ κουτ. σούπας ξερή ρίγανη ή θυµάρι)
  • 1/3 φλιτζ. τσαγιού μουστάρδα
  •  ξύσμα λεμονιού
  •  ελαιόλαδο
  •  πιπέρι
  • χυμός λεμονιού, κατά βούληση
Πως φτιάχνονται

  1. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα παϊδάκια και τα τρίβουμε με τις παλάμες μας με το αλάτι και τη ρίγανη ή το θυμάρι.
  2. Σε ένα άλλο μικρό μπολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα και το ξύσμα λεμονιού, και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, μέχρι να αναμειχθούν. 
  3. Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα παϊδάκια, σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα (το λιγότερο), να μαριναριστούν.
  4. Προθερμαίνουμε το γκριλ. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και την τοποθετούμε στην υψηλότερη θέση. Από κάτω στερεώνουμε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος και να μη λερώσουμε το φούρνο.
  5. Στραγγίζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα και τα σκουπίζουμε απαλά με χαρτί κουζίνας. Τα πασπαλίζουμε με πιπέρι και από τις δύο πλευρές και τα βάζουμε στη σχάρα. 
  6. Ψήνουμε για περίπου 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν όσο μας αρέσουν.
Μπορείτε να τα σερβίρετε πάνω σε πίτες για σουβλάκια, τις οποίες αφού τις λαδώσετε λίγο τις ψήνετε στον ήδη ζεστό φούρνο. Απαραίτητο συμπλήρωμα τζατζίκι.
Δημοσίευση σχολίου