Πως αυγοκόβουμε ;


 Μια εύκολη λύση για να δέσει το ζουμάκι του φαγητού.

Αν το κάνουμε για πρωτη φορά καλό είναι κάποιος να μας βοηθάει.Χρειάζεται ταχύτητα στις κινήσεις. Ο σκοπός είναι να μην βράσει το αυγό.Ειδάλλως θα γίνει σαν κινέζικη σουπα.Γι' αυτο προσθέτουμε λίγο λίγο το ζεστό ζωμό ώστε να ανεβάσουμε τη θερμοκρασία του αυγού σταδιακά. 
 Υλικά
 χυμό απο 1 λεμονι(ή περισσότερο)
2-3 αυγά
ζωμό απο το φαγητό (μπορούμε να διαλύσουμε και 1κ.σ. κορν φλάουρ)

Αναλυτικά:
1ος τρόπος
  •  Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το σύρμα ή με πηρούνι, ρίχνουμε λίγο λεμόνι , χτυπάμε συνεχώς, ρίχνουμε λίγο απο το ζωμό, χτυπαμε συνεχώς, ξανα λίγο λεμονι , παλι ζωμό και ξανα το ιδιο.
  •  Στο τέλος απογεμίζουμε το μπωλ με ζωμό, ανακατεύουμε και ριχνουμε στο φαγητό.Σβήνουμε τη φωτιά.
  • Σηκώνουμε την κατσαρολα με τα χερια μας και με παλινδρομικές  κινήσεις, πέρα δώθε, βοηθάμε να ανακατευτεί το φαγητό , ακουμπάμε στο ζεστό ματι για λίγο. 
2ος τρόπος
  • Βαζουμε τους κρόκους  σε ένα μπωλ και τα ασπράδια σε ένα άλλο μπωλ.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα με ελαχιστο αλάτι.
  • Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους και προσθέτουμε λίγο απο το λεμόνι , λίγο απο το ζουμάκι του φαγητού και πάλι το ίδιο χτυπώντας συνεχώς. Στο τέλος προσθέτουμε και τα ασπράδια, ανακατεύοντας ελαφρά και το ρίχνουμε στο φαγητό. 
  • Σβήνουμε τη φωτιά.
    Σηκώνουμε την κατσαρολα με τα χερια μας και με παλινδρομικές  κινήσεις, πέρα δώθε, βοηθάμε να ανακατευτεί το φαγητό, ακουμπάμε στο ζεστό ματι για λίγο.