Πουγκάκια με ανθότυρο

Ατομικά, ανοιξιάτικα, τυροπιτάκια σε σχήμα πουγκιού που γίνονται ανάρπαστα.Θαυμάσια ορεκτικά για το πασχαλινό τραπέζι.
Υλικά 
(για τη γέμιση)

  • 350 γρ ανθότυρο ή ανάλατη φρέσκια μυζήθρα
  • 100 γρ φέτα
  • 3 κρεμμυδάκια σε ροδελίτσες (το άσπρο και το πράσινο μέρος)
  • ανηθος , μάραθο
  • αλάτι ,πιπέρι, λίγη πάπρικα
  • 1 αυγό
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
(για τη ζύμη)
  • 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κουταλιές γιαούρτι , λίγο χυμό λεμονιού
  • 1κλ μπέκιν
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • λίγο νερό
  •  1 αυγό με 1 κ.σ. γάλα  για επάλειψη 


Πως φτιάχνονται
  1. Σ ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και λίγο νερό κάθε φορά μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη.Ρίχνουμε λίγο λάδι, ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
  2. Σε ένα τηγανάκι σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια ελαφρά σε σιγανή φωτιά να μαραθούν και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
  3. Σέ ένα άλλο μπωλ βάζουμε τα τυριά και τα πιέζουμε με ένα πηρούνι να ομογενοποιηθούν.
  4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, και το αυγό και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε άνηθο, μάραθο και τα κρεμμυδάκια, μαζί με μια κουταλίτσα ελαιόλαδο.Η γέμιση είναι έτοιμη.
  6. Ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο τη ζύμη σε φύλλο.
  7. Με ένα μεγάλο πιατάκι, κόβουμε δίσκους. Γεμίζουμε το κέντρο με γέμιση και μετά μαζεύουμε το γύρω ζυμάρι προς τα πάνω να μισοκλείσει σαν πουγκάκι. Αλείφουμε τα πουγκάκια με αυγό+γάλα και ψήνουμε στους 180  για μισή ώρα περίπου.