Σάββατο, 11 Απριλίου 2015

Πουγκάκια με ανθότυρο

Ατομικά, ανοιξιάτικα, τυροπιτάκια σε σχήμα πουγκιού που γίνονται ανάρπαστα.Θαυμάσια ορεκτικά για το πασχαλινό τραπέζι.
Υλικά 
(για τη γέμιση)

  • 350 γρ ανθότυρο ή ανάλατη φρέσκια μυζήθρα
  • 100 γρ φέτα
  • 3 κρεμμυδάκια σε ροδελίτσες (το άσπρο και το πράσινο μέρος)
  • ανηθος , μάραθο
  • αλάτι ,πιπέρι, λίγη πάπρικα
  • 1 αυγό
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
(για τη ζύμη)
  • 500 γρ αλεύρι
  • χυμό απο μισό (μικρό) λεμόνι
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο
  • νερό
  •  1 αυγό με 1 κ.σ. γάλα  για επάλειψη

Πως φτιάχνονται
  1. Σ ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, το χυμό λεμονιού και λίγο νερό κάθε φορά μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη.Ριχνουμε λίγο λάδι, ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
  2. Σε ένα τηγανάκι σωτάρουμε με το ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια ελαφρά σε σιγανή φωτιά να μαραθούν και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο.
  3. Σέ ένα άλλο μπωλ βάζουμε τα τυριά και τα πιέζουμε με ένα πηρούνι να ομογενοποιηθούν.
  4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, και το αυγό και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε άνηθο, μάραθο και τα κρεμμυδάκια, μαζί με μια κουταλίτσα ελαιόλαδο.Η γέμιση είναι έτοιμη.
  6. Ανοίγουμε σε αλευρωμένο πάγκο τη ζύμη σε φύλλο.
  7. Με ένα μεγάλο πιατάκι, κόβουμε δίσκους. Γεμίζουμε το κέντρο με γέμιση και μετά μαζεύουμε το γύρω ζυμάρι προς τα πάνω να μισοκλείσει σαν πουγκάκι. Αλείφουμε τα πουγκάκια με αυγό+γάλα και ψήνουμε στους 180  για μισή ώρα περίπου.

Δημοσίευση σχολίου