Cupcakes σοκολάτας γεμιστά με κρέμα



 Σοκολατένια cupcakes που κρύβουν μια εξαιρετική κρέμα.Τα λατρεύουν μικροί και μεγάλοι.

Υλικά
Για τα cupcakes
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 1/4 κ.γ αλάτι
  • 40 γρ. κακάο διαλυμένο σε 120 γρ. βραστό νερό
  • 1 κ.σ. σκόνη καφε εσπρέσο ή στιγμιαιο
  • 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 120 γρ. σπορέλαιο
  • 2 αυγά
  • 1  βανίλια
Για τη γέμιση
  • 250 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70 γρ. βούτυρο ελαφρά λιωμένο
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1  βανίλια
Για την επικάλυψη σοκολάτας
  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1κ. σ. βουτυρο (για να γυαλίσει η σοκολάτα)
  • σπόροι ροδιού για διακόσμηση

Πως φτιάχνονται 


Για τα cupcakes
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
  2. Χρειαζόμαστε το σκευος με τις 12 φορμίτσες για cupcakes. Βάζουμε απο ένα χαρτάκι σε κάθε μία.(Αν δεν έχουμε τα κατάλληλα χαρτάκια , φτιάχνουμε μόνες μας απο αντικολλητικό χαρτί).
  3. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και την ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βραστό νερό, το κακάο και τη σκόνη εσπρέσο και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε στο μπολ  τα υλικά : κρέμα γάλακτος,  λάδι,  αυγά,  βανίλια , ζάχαρη και ανακατεύουμε. 
  5. Τέλος, προσθέτουμε τα στερεά : το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
  6.  Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα φορμάκια με το μείγμα , 1 1/2 κουταλια στο καθε ένα.
  7.  Ψήνουμε στους 160 βαθμούς, για 20-25 λεπτά. 
  8. Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν  για 1 ώρα.
Για τη γέμιση
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
  2.  Ρίχνουμε το τυρί κρέμα και τη βανίλια και ανακατεύουμε. 
  3. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο.
 Επικάλυψη

 Λιώνουμε τη σοκολάτα με λίγο βουτυρο σε μπαιν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει.

 Γέμισμα με κρέμα
  1.  Με ένα μυτερό μαχαίρι  κόβουμε απο το πάνω μέρος των cupcakes ένα καπάκι .
  2. Στη συνέχεια βάζουμε το μαχαίρι στην πάνω επιφάνεια υπο γωνία , ώστε περιστρέφοντας το να αφαιρέσουμε ένα κωνικό τμημα του κέικ .Ετσι δημιουργουμε την κοιλοτητα που θα γεμίσουμε με την κρέμα (γεμίζουμε με ένα κουταλάκι ). 
  3. Καλύπτουμε με το καπάκι.Βαζουμε λιωμένη σοκολάτα στο καπάκι , καλυπτοντας ολες τις ατέλειες .Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα .
  4. Ρίχνουμε λίγα κοματάκια απο αυτα που βγάλαμε σε λίγη απο την κρεμα για να φτιάξουμε διακοσμητικές κορυφές σε κάθε cupcake . Τελειώνουμε με ένα σποράκι ρόδι πάνω στην κάθε κορυφή.
συνταγή: Ακης Πετρετζίκης