Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014

Πατάτες στο φούρνο με δεντρολίβανο


Τραγανές , ευχάριστα αρωματισμένες με δεντρολίβανο και σκόρδο . Μια διαφορετική εκδοχή για τις αγαπημένες πατάτες στο φούρνο . Ενα εύκολο συνοδευτικό , χωρίς πολύ λάδι, για ψητό κοτόπουλο ή μπριζολίτσες .
 Υλικά
1 κιλό πατάτες (κατα προτίμηση κίτρινες)
4 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο
(1 δαφνόφυλλο , προαιρετικά)
ελαιόλαδο
αλάτι 
(μπορείτε να τις καρυκεύσετε και με κάρυ ή πάπρικα , για πιο πικάντικο αποτέλεσμα και ανάλογα με το τι συνοδεύουν)
 Πως φτιάχνονται 
 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Patate al forno
Καθαρίζετε τις πατάτες και τις κόβετε σε κύβους.
Πλύνετε τες με άφθονο δροσερό νερό , για να φύγει το άμυλο και να γίνουν τραγανές.
Πάρτε ένα μεγάλο ταψί και λαδώστε το .
Patate al forno Ρίξτε τις πατάτες , προσθεστε τα φυλλαράκια δεντρολίβανο , το σκόρδο σε φετάκια  και ανακατέψτε .
Απλώστε τις πατάτες στο ταψί .Πρέπει να ξεχωρίζει καλα η μία απο την άλλη .(Βάλτε το δαφνόφυλλο σπασμένο στα δυο στον πάτο του ταψιού).
Περιχύστε τις πατάτες με λίγο λάδι .Βάλτε το ταψί στο φούρνο για 1 ώρα περίπου .Στο μισάωρο ανακατέψτε τις πατάτες .
10 λεπτά πριν τις βγάλετε απο το φούρνο αλατίστε τες και ανάψτε το γκρίλ .Το πόσο τραγανές θα γίνουν δεν το φαντάζεστε .

Τροποποίηση της συνταγής
(για να γίνουν πιο γρήγορα).

Μισοβράζετε τις πατάτες για 3- 4 λεπτά  και τις στραγγίζετε πολύ καλά πριν τις βάλετε στο ταψί.
Χρειάζονται λιγότερη ώρα στο φούρνο .

Δημοσίευση σχολίου