Τετάρτη, 5 Νοεμβρίου 2014

Ελαφριά σάλτσα ντομάτας βασιλικού

Αρωματική και γρήγορη  σάλτσα ζυμαρικών ή ρυζιού.

Υλικά
  • 1-2 ντομάτες τριμμένες (ή ψιλοκομμένες) και
  • 2-1 κουταλιές πελτέ ντομάτας (εξαρτάται απο τις ντομάτες που χρησιμοποιήσατε,αν έχουν ψίχα ή όχι)
  • ή
  • 1 κουτί ντοματάκια  και 1 κουταλια πελτέ

  • μια σκελίδα σκόρδο
  • 3-4 κ.σούπας ελαιόλαδο 
  • αλάτι, πιπέρι 
  • φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού (όσο πιο πολλά, τόσο πιο έντονο το άρωμά τους)
Πως γίνεται 
  1. Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί ελαφρά και προσθέτουμε τη σκελίδα σκόρδου να βγάλει το άρωμά της στο ζεστό λάδι . Προσέχουμε να μην μαυρίσει , θα φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα (άσχημη μυρωδιά) .Θέλει μέτρια φωτιά.
  2. Ρίχνουμε τις ντομάτες , αλάτι , πιπέρι , τις ανακατεύουμε δυο λεπτάκια.
  3. Σε ενα μικρό ποτηράκι βάζουμε τον πελτέ και λίγο νερό , τόσο όσο χρειάζεται να αραιώσει λίγο.
  4. Ρίχνουμε τον πελτέ στη σάλτσα .
  5. Κόβουμε ένα κλωναράκι βασιλικό απο τη γλάστρα μας , το ξεπλένουμε σε τρεχούμενο νερό , το τινάζουμε να μην έχει πολύ νερό και το ρίχνουμε στην σάλτσα.
  6. Μόλις πάρει βράση και δούμε να έχει δέσει η σάλτσα, είναι έτοιμη .

Δημοσίευση σχολίου