Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Κοτόπουλο με λινγκουίνι και σάλτσα μουστάρδας

Μια εξαιρετική συνταγή της chef Ντίνας Νικολάου.Λιγκουίνι ή ταλιατέλες ή λαζανάκι με κοτόπουλο με ένα  συνδυασμό γιαουρτιού-κάρι που "μυρίζει"  Ινδία .Αρωτικό πιάτο και πολύ ελαφρύ.


Υλικά: Για 4-6 μερίδες
  • 1 πακέτο (400 γρ.) λινγκουίνι ή ταλιατέλες ή λαζανάκι
  • 1/2 φλιτζάνι  ελαιόλαδο
  • 700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου  κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 ξερό κρεμμύδι  ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου
  • 1 φλιτζάνι (200 ml) λευκό  κρασί (έβαλα ροδίτη και αρωματίσθηκε το κρεας μοναδικά)
  • 3 κουτ. γλυκού σκόνη κάρι
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα, απαλή
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένος άνηθος (και λίγο μάραθο)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό τους ζεστό σε μια άλλη κατσαρόλα .
  2. Όταν ετοιμαστεί η σάλτσα με το κοτόπουλο , ρίχνουμε τα ζυμαρικά για 1 λεπτό στο ζεστό νερό.(μην σερβίρετε τα ζυμαρικά κρύα , θα καταστρέψετε το αποτέλεσμα).
  3. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις λωρίδες κοτόπουλου για 6 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τις σπρώχνουμε με την κουτάλα στην άκρη του σκεύους, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για άλλο 1/2 λεπτό (όχι παραπάνω, για να μην σκουρήνει και πικρίσει). 
  5. Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί  και ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το κάρι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι το κάρι να σκορπίσει το άρωμά του.
  6. Προσθέτουμε  νερό 200 ml , από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 - 20 λεπτά.
  7. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά. 
  8. Ρίχνω το μείγμα στη σάλτσα του κοτόπουλου και ανακατεύουμε απαλά.Κατεβάζουμε απο την φωτιά.
  9. Στραγγίζουμε ξανά τα ζυμαρικά , τα γυρνάμε μέσα στη σάλτσα και  μαγειρεύουμε για ακόμη 1 λεπτό, μέχρι να βραχούν καλά με τη σάλτσα.  
  10. Ρίχνουμε τον άνηθοκαι το μάραθο,  ανακατεύουμε  και σερβίρουμε αμέσως.
Δημοσίευση σχολίου