Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

Φλογέρες μελιτζάνας με μπέϊκον και τυρί φέτα


Τραγανές φλογέρες , εξαιρετικό ορεκτικό .Τις φτιάχνουμε απο την προηγούμενη μέρα και το αφήνουμε στο ψυγείο.Τις  τηγανίζουμε όταν θα φαγωθούνε ή τις έχουμε ήδη τηγανίσει και τις ζεσταίνουμε σε δυνατό φουρνο για 2-3 λεπτά.Από τον Chef Χρήστο Τζιέρα
Υλικά (για 6-7 φλογέρες)
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας ή χωριάτικο
  • 150 γρ. φέτα  σε κομματάκια
  • 6-7 φέτες μελιτζάνας ξεπικρισμένες
  • 6-7 φέτες μπέικον ψημένες
  • φυλλαράκια. δυόσμου ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά ( ή καυτερή για πιο πικάντικο αποτέλεσμα )
  • 1 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού με σύκο (ή απλό βαλσαμικό)
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα μελιτζάνας

  • 500 ml ηλιέλαιο (για να τηγανίσουμε τις φλογέρες)
  • Αλεύρι & νερό (για την αλευρόκολλα)

Πως φτιάχνονται
  1. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες . Αλατίζουμε τις μελιτζάνες, τις αφήνουμε για 10 λεπτά για να ξεπικρίσουν Στη συνέχεια τις τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά με ελαιόλαδο και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Ψήνουμε τις φέτες μπέϊκον  στο φούρνο σε ένα ταψάκι ή στην τοστιέρα ανάμεσα σε αντικολλητικό χαρτί . Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
  3. Κόβουμε τα φύλλα στη μέση σε παραλληλόγραμμο σχήμα.
  4. Παίρνουμε ένα φύλλο και στη στενή του μεριά και παράλληλα σε αυτήν βάζουμε μία μελιτζάνα.
  5.  Παίρνουμε μια φέτα μπέϊκον και την τοποθετούμε κάθετα στην μελιτζάνα.
  6. Απο πάνω ρίχνουμε φέτα στο ίδιο σχήμα με την μελιτζάνα , το δυόσμο ψιλοκομμένο και τη  πάπρικα. Περιχύνουμε με την κρέμα βαλσαμικού με σύκο.
  7.  Τυλίγουμε σε ρολό και κολλάμε τα πλαϊνά με την αλευρόκολλα.
  8. Αν χρησιμοποιούμε φύλλο κρούστας καλό είναι να τυλίξουμε τη φλογέρα και με ένα μικρό φύλλο ακόμα για να μην μας ανοίξει.
  9.   Βάζουμε τις φλογέρες για 1-2 ώρες στην κατάψυξη, για να μην μας ανοίξουν στο τηγάνισμα. 
  10. Έπειτα τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τις φλογέρες και γαρνίρουμε με την κρέμα βαλσαμικού με σύκο.
Δημοσίευση σχολίου