Τετάρτη, 31 Δεκεμβρίου 2014

Τάρτα πράσου τυριών


Άλλη μια αγαπημένη τάρτα.Αρκετά ελαφριά , χωρίς κρέμα γάλακτος .Με την εξαιρετική γεύση που της δίνει το ροκφορ και τα διάφορα αρωματικά.

Υλικά (για κανονική ταρτιέρα)
  • 4 μεγάλα πράσα (το λευκό τους μέρος, σε ροδέλες)
  • 4 αυγά
  • λίγο βούτυρο (μαργαρίνη)
  • 1 φλυτζ. γραβιέρα ή γκούντα
  • 1/2 (ή και περισσότερο , κατα την προτίμησή σας ) φλυτζανι blue cheese ("ροκφόρ")
  • 1 φλυτζανι ανθότυρο
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (αντι για κρέμα γάλακτος)
  • μοσχοκάρυδο
  • Λίγο μάραθο ψιλοκομμένο ή άνηθο (προαιρετικά)
  • αλάτι ,πιπέρι , λίγη καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)

 1 πακέτο σφολιάτας ή ζύμη τάρτας


Πως φτιάχνεται 

  1. Σε μια ταρτιέρα λαδωμένη απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας και καλύπτουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.
  2. Ή φτιάξτε ζύμη για τάρτα και προψήστε την . 
  3. Σωτάρετε σε ένα μεγάλο τηγάνι τα πράσα  με λίγο βούτυρο ,ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Αποσύρετε απο τη φωτιά και αφήστε να κρυώσουν.
  5. Σ' ένα μπωλ ανακατεύετε το ανθότυρο και το blue cheese , πατώντας τα με το πηρούνι .
  6. Στο μπωλ προσθέτετε και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα .
  7. Ρίχνετε και το γιαούρτι με τα αρωματικά .
  8. Προσθέτετε και τη γραβιέρα ή το γκούντα. Στο τέλος ρίχνετε και τα σωταρισμένα πράσα.
  9. Ολο το μίγμα το ρίχνετε στη βάση της τάρτας .
  10. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
Δημοσίευση σχολίου