Δευτέρα, 29 Δεκεμβρίου 2014

Δίπλες

Τέλειες . Η καλύτερη συνταγή για δίπλες. Παρτε μέλι εξαιρετικής ποιότητας , καρύδια , και μπαχαρικά και κάποιον για βοηθό και πλημμυρίστε το σπιτι αρώματα...
Υλικά 
500 γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
κορν φλαουρ( για το άνοιγμα των φύλλων)
1 πορτοκάλι ( το χυμό του και το ξύσμα)
6 αυγά
2 κ.σ ελαιόλαδο
πρέζα αλάτι
 σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
κανέλα και καρύδια για το πασπάλισμα
Σιρόπι
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. μέλι
1/2 λέμόνι (τη μισή φλουδα του και το χυμό του)
Πως γίνονται
1)  Ζυμη
Χτυπάτε τα αυγά με το αλάτι αρκετή ώρα στο μίξερ να αφρατέψουν πολυ (ενα 10 λεπτο σίγουρα μπορεί και παραπανω).
Συνεχίζοντας το χτύπημα (σε μέτρια ταχύτητα)προσθέτετε το ξύσμα , το χυμό , το ελαιόλαδο.
Με μια μαρίζ βοηθάτε να ανακατευτεί το μίγμα με το αλεύρι που το ρίχνετε σταδιακά.Θα γίνει μια μέτρια ζύμη .
Βαζετε τη ζύμη σε ένα μπολ , σκεπάζετε με μεμβράνη και στο ψυγείο περίπου δυο και μιση ώρες .
2) Άνοιγμα σε φύλλα 
Πασπαλίζετε τον πάγκο , τον πλάστη και τα χέρια μας  με κορν φλαουρ (βοηθαει πολύ το ανοιγμα).
Παίρνετε ένα κομματι απο τη ζύμη και ανοίγετε το φύλλο.
(Αν η ζυμη κολλάει δεν βάζετε άλλο αλευρι , επιμένετε στο πασπάλισμα πάγκου, πλάστη, χεριών με κορν φλάουρ)
Κόβετε το φύλλο σε λωρίδες πλάτους 4 δαχτύλων και μήκους δυο παλάμες .
Ανοίγετε όλα τα φύλλα . Τακτοποιείτε τις λωρίδες καπου κοντα σας σκεπασμένες με πετσέτα .
3) Τηγάνισμα     (κάποιος να σας βοηθάει)
Σε βαθειά κατσαρόλα ρίχνουμε μπολικο σπορέλαιο να κάψει.
Περνάτε τη μια άκρη της λωρίδας ανάμεσα στα δόντια μιας πηρούνας που κρατάτε με το δεξί σας χερι . Την άλλη άκρη της λωρίδας την κρατάτε με το αριστερό χέρι  .
Την πηρουνα την βυθίζετε στο λάδι και περιστρέφετε το δεξί χέρι  , να γίνει το ζυμάρι  ρολό όχι σφικτό. Αφήνετε στο λάδι μέχρι να ροδίσει .
Βγάζετε σε πιατέλα με  χαρτί κουζίνας.
Αν δεν τα καταφέρετε με το ρολό , κάντε τα ζυμαράκια που έχετε να τηγανίσετε πιο μικρά και δώστε τους άλλα σχήματα (πχ. φιογκάκια ή κορδελάκια ), αλλά πάντα με κενό ανάμεσα τους ,ώστε να τηγανιστούν ομοιόμορφα.
4) Σιρόπιασμα
Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το νερό τη ζάχαρη και το λεμόνι να βράσουν 3-4 λεπτά (απο τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός.
Προσθέτετε το μέλι , ανακατεύετε , κρατάτε το σιρόπι χλιαρό.
Αρχίζετε νε ρίχνετε μέσα τις δίπλες , να σιροπιστουν καλά .
Αποσύρετε σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με καρύδια και κανέλα .
Για περισσοτερη γεύση μπορείτε να περιχύσετε με λίγο μέλι όταν τις σερβίρετε .

Δημοσίευση σχολίου