Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2014

Μελιτζάνες στην κατσαρόλα

Ενα λαδερό καλοκαιρινό φαγητό . Απλό και γευστικό και όχι χρονοβόρο.

Υλικά
  • 4 μέριες μελιτζάνες κομμενες σε μεγάλους κύβους
  • 3 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε καρεδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο 
  • 1 ντομάτα τριμμένη 
  • 1 κ. σ. γεμάτη ντομάτα πελτέ
  • λίγο νερό
  • αλάτι , πιπέρι, κανέλα
  • λίγα φυλλαράκια βασιλικό
  • μαϊντανό 
  • ελαιόλαδο
Πως φτιάχνεται 
  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αφου ζεσταθεί ρίχνουμε τις μελιτζάνες να σωταριστούν. Τις βγάζουμε σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε σωτάροντας λίγο και τις πατάτες.
  2. Τις βγάζουμε και αυτές απο την κατσαρόλα
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λάδι ,  βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο .
  4. Οταν ξανθύνουν ρίχνουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες .Ανακατεύουμε .
  5. Ρίχνουμε την ντομάτα , αλατοπιπερώνουμε . Ρίχνουμε λίγο νερό (όσο να σκεπάσει τα υλικά )και τον πελτέ . Βασιλικό και μαϊντανό ψιλοκομμένο , κανέλα .
  6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και όταν πάρει βράση , χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό (λυώνουν οι μελιτζάνες εύκολα) αλλα το γυρίζουμε γύρω γύρω μέσα στην κατσαρόλα , πιάνοντας την απο τα χεράκια και κουνώντας την. Προσέχουμε να μην κολλήσει . Σε μισή ώρα είναι έτοιμο .

Και φυσικά , όπως για όλα τα λαδερά ελληνικά φαγητά , το καλύτερο συνοδευτικό  είναι μια ντοματοσαλάτα , καλό ψωμί και τυρί φέτα..



Δημοσίευση σχολίου