Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2014

Ζύμη για τάρτες - Pâte brisée

Εύκολη και υπέροχη ζύμη , βάση για τάρτες.

Υλικά:       (για  400g ζύμης )

  • 250 g αλεύρι
  • 125 g βούτυρο σε κομματάκια παγωμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κρόκος αυγού ( υπάρχει και εκδοχή χωρίς αυγό)
  • ελάχιστο παγωμένο νερό 
Πως φτιάχνεται 
  • Δουλεύουμε σε κρύα επιφάνει και πολύ γρήγορα .πάνω στο αλεύρι ρίχνουμε το παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια βούτυρο ,ριχνουμε και το αλάτι και δουλεύουμε με τα άχτυλα μας να γίνει ψιχουλάκια .( Μια γρήγορη εκδοχή είναι να το κάνουμε στο μπολ του μπλέντερ που έχουμε βάλει στο ψυγείο για λίγο )

    Pâte brisée - 3

    Pâte brisée - 4
    προσθετουμε τον κρόκο και ελάχιστο νερό
    Pâte brisée - 5 
    δουλεύουμε γρήγορα
    Pâte brisée - 7
    Ετοιμο..Αφήνουμε περίπου 1/2 ώρα  στο ψυγείο τυλιγμένο με μεμβράνη.
    Pâte brisée - 8
    Οταν το βγάλουμε απο το ψυγείο το βάζουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα αντικολλητικου χαρτιού για να το ανοίξουμε με τον πλάστη σε φύλλο πιο εύκολα .
     Για να μεταφέρουμε τη ζύμη σε βουτυρωμένη  ταρτιέρα εύκολα :
    Βγάζουμε το πάνω φύλλο χαρτιού , περνάμε το χέρι μας κάτω απο το κάτω φύλλο χαρτιού .
    Αναποδογυρίζουμε μεσα στην ταρτιέρα , τραβάμε το χαρτί και είναι ετοιμη η ζύμη  για χρήση.
    ΠΗΓΗ:  http://www.meilleurduchef.com/cgi/mdc/l/fr/recette/pate-brisee1.html

Δημοσίευση σχολίου