Κυριακή, 26 Οκτωβρίου 2014

Κρέπες


Με μαρμελάδα φράουλας
Με μερέντα και μπανάνα
  Απολαυστικές . Βάλτε υλικά της αρεσκείας σας και καλή όρεξη..


Υλικά
  •   1 ½ φλιτζάνι κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα
  • 3 αυγά
  • 3 κ.σούπας φυτικο βουτυρο λιωμενο
  • μια πρέζα αλάτι
  • (αν προκειται για γλυκες κρεπες) κατι αρωματικό ,ξυσμα λεμονιου ή πορτοκαλιου ή ελαχιστη βανιλια ή κονιακ
  • αφθονο βουτυρο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπολ βάλτε το αλεύρι και ρίξτε τα αυγά ελαφρως χτυπημένα.
  2. Προσθέστε το γάλα ,χτυπήστε το μίγμα 
  3. Προσθέστε όλα τα υπόλοιπα.
  4. Αφήστε το μίγμα για περιπου 1/2 να ηρεμήσει.
Οργανώστε τα πράγματα που θα χρειαστείτε γυρω σας , γιατί οταν αρχίσετε το τηγάνισμα πρέπει να δουλεύετε γρήγορα γιατι αλλιως θα βγάλετε τις κρέπες καμμένες .
  1.  Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ριχνετε ενα κυβακι βουτυρο (τυπου βιτάμ).Γυρίστε το τηγάνι να πάει παντού 
  2. Ρίξτε με μια κουταλίτσα τόση ποσότητα απο το χυλό ώστε να δημιουργεί μια λεπτή επιφάνεια όταν περιστρέψετε το τηγάνι .
  3. Οταν σχηματιστεί όμορφα η άκρη της κρέπας αναποδογυριστε την με μια ξύλινη κουτάλα.Απο την κάτω μερια της κρεπας ρίξτε άλλο ένα μικρό κυβάκι βούτυρο. Κάντε τις κατάλληλες κινήσεις ώστε να βουτυρωθεί καλά και απο κάτω.
  4. Αποσύρετε την κρέπα απο το τηγάνι και ετοιμαστείτε για την επομενη .
  5. Τοποθετήστε τις κρέπες την μια πάνω απο την άλλη .
 Βάλτε ως γέμιση μέσα τις κρέπες : μερέντα ,μέλι με ξηρους καρπους,  μαρμελάδες , αμύγδαλα , κρέμα ζαχαροπλαστικής  ή  γλυκό του κουταλιου .
Τυλίξτε την κρέπα σε ρολό και ρίξτε απο πάνω γλάσο σοκολάτας ή απλά άχνη με κανέλα .

Για τις αλμυρές κρέπες ωραία γέμιση είναι : κοτόπουλο - ροκφόρ.

Δημοσίευση σχολίου