Μανιτάρια με κρέμα

Ένα εξαιρετικό ορεκτικό , αλλά με λίγο περισσότερο ζωμό, θαυμάσια σάλτσα για ρύζι .

Υλικά
  • 1 συσκευασία μανιτάρια
  • 1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο 
  • 3-4 κ.σ ελαιόλαδο ή 1 μικρό κομμάτι βούτυρο
  • 2- φέτες μπαίηκον σε κομματάκια (προαιρετικά)
  • λίγο ξύδι βαλσαμικό (ή λίγο κρασί ¨ή μπράντυ)
  • αλάτι, πιπέρι 
  • 1 κρέμα γάλακτος 
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
Πως φτιάχνονται
  1. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φετάκια (μπορεί αν θέλετε προηγουμένως να τα πλύνετε γρήγορα σε τρεχούμενο νερό ).
  2. Ανάβετε τη φωτιά και σ' ένα βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και τα μανιτάρια.Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι .Τα μανιτάρια θα βγάλουν αρκετό νερό . Χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε και το σκόρδο.
  3. Ανακατέψτε και αφήστε να μαγειρευτουν .(Ρίξτε και το μπαίηκον). Πριν τελειώσει το νερό τους σβήστε τα με το βαλσαμικό ( ή με κρασί ή με μπράντυ).
  4. Μπορείτε να προσθέσετε λίγο κόρν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νεράκι αν χρειάζεται.
  5. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος , περιστρέψτε το τηγάνι να παει παντού.
  6. Κατεβάστε απο τη φωτιά και ρίψτε το μαϊντανό. 'Ετοιμα .