Κυριακή, 12 Οκτωβρίου 2014

Χοιρινό με μπύρα

 Πραγματικά μεθυστικό , πολυ μαλακό με υπέροχα αρώματα .Σερβίρεται με πατάτες πουρέ ή με ρύζι.

  Υλικά
  • 1,5 κιλό χοιρινό σε φέτα ( ή δύο φέτες)
  • 4-5 μέτρια κρεμμύδια σε ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
  • αλάτι , πιπέρι , 6-8 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 1 κλωνάρι δεντρολίβανο
  • 3 κουταλιές μουστάρδα
  • ελαιόλαδο 
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • λίγο νερό
Πως φτιάχνεται
  1. Αφου ξεπλύνουμε το κρέας το αφήνουμε σε χαρτί κουζίναςνα στραγγίξει.
  2. Επειτα το πασαλείβουμε καλά με τη μουστάρδα παντού.
  3. Ανοίγουμε σχισμές και βάζουμε φετάκια σκόρδου. 
  4. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε .
  5.  Καρφώνουμε τα καρφάκια του γαρύφαλλου και απο τις δύο μεριές της κάθε φέτας κρέατος.
  6. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες .
  7. Παίρνουμε μια γάστρα ( ή ένα βαθύ ταψί που θα το σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο) και στρώνουμε στον πάτο τα κρεμμύδια .Βάζουμε το κλωνάρι δεντρολίβανο.
  8. Βάζουμε απο πάνω το κρέας .Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και μετά με μπύρα .Ρίχνουμε και λίγο νερό .
  9. Σκεπάζουμε τη γάστρα και βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 1 1/2 ώρα. (ή και λίγο παραπάνω).Στα 3/4 της ώρας αποσύρουμε τη γάστρα απο το φούρνο για να γυρίσουμε το κρέας.
  10. Οταν είναι έτοιμο βγάζουμε το κρέας σε μια πιατέλα και τη σάλτσα του σε μια σαλτσιέρα .Αν η σάλτσα μας φαίνεται αραιή τη "δένουμε" με λίγο κόρν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νερό .
Δημοσίευση σχολίου