Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2014

Μηλόπιτα



Εύκολη και αρωματική.
Υλικά:

Για τη ζύμη:                                                   Για το γαρνίρισμα:
  • 100 γρ. βιτάμ                                       άχνη ζάχαρη , κανέλα                            
  •  2 ¼ φλ. τσ. φαρίνα κόκκινη
  • ½ φλ. τσ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 3 αυγά
  • 1κ.σ. γάλα
  •  4 μήλα (κομμένα σε κύβους)
  Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά για τη ζύμη. 
  2. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και το βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη.
  3. Οταν έχει παγώσει το βουτυρο , βγάζουμε το ταψάκι απο την κατάψυξη και το αλευρώνουμε (έτσι δεν θα λασπωσει το αλεύρι)
  4. Απλώνουμε το μίγμα στο ταψάκι.
  5. Βυθίζουμε στο μίγμα τα μήλα. 
  6. Ψήνουμε στους 170ο C για 40 περίπου λεπτά.
  7. Όταν κρυώσει λίγο η μηλόπιτα, τη βγάζουμε από το ταψάκι και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Δημοσίευση σχολίου