χορτόπιτα

 Με διάφορα χόρτα και τυρί .Μοσχοβολιστή...


  • 1κιλό χόρτα διάφορα όχι πικρά ( να υπαρχουν και μερικές καυκαλήθρες)     ή                      1κιλό χόρτα ψιλικά
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 ματσάκι μάραθο ή άνηθο
  • περίπου 1/2 φλυτζανι ρύζι
  • τυρί φέτα ( όσο θέλετε)
  • αλάτι , πιπερι ,λάδι

  • φύλλο εδώ
  • ή φύλλο έτοιμο 

  1. Ψιλοκόβουμε τα χόρτα και τα αλατίζουμε λίγο .
  2. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν λίγο , τα στιβουμε πιέζοντας τα 
  3. Προσθέτουμε τον άνηθο και τα κρεμμυδάκια.
  4. Τριβουμε με ένα πηρούνι τη φετα και την προσθετουμε στα χορτα .
  5. Αλατοπιπερώνουμε , προσθετουμε λαδι .
  6. Στρωνουμε το φυλλο σε λαδωμενο ταψί .
  7. Αν χρησιμοποιουμε έτοιμα φυλλα , τα στρώνουμε ένα ένα αλειφοντας τα με λιγο λάδι.
  8. Αφήνουμε φυλλο να περισσεύει στα τοιχώματα του ταψιου.
  9. Ρίχνουμε τη γέμιση .Βαζουμε τα απο πανω φυλλο και γυρίζουμε τις ακρες που περιμένουν στα τοιχώματα έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια θήκη για τη γεμιση.
  10. Χαράζουμε τα κομμάτια , ραντίζουμε με νερό την επιφάνεια του πάνω φύλλο με νερό ρίχνουμε σουσάμι , και λιγο λαδι .
  11. Ψήνουμε στους 200 βαθμους σε θεση μάλλον προς τα κάτω για πειπου 3/4 της ώρας με 1 ώρα, το καταλαβαίνουμε απο το χρώμα .