Μακαρονόπιτα εύκολη , χωρίς φύλλο


Χωρίς  βράσιμο των ζυμαρικών.Πανεύκολο, νόστιμο, αρκετή ποσότητα, κατάλληλο και για παιδικό πάρτι.Ένα φαγητό που έμαθα στην Πάτρα .

 Υλικά
  • 1 πακέτο πέννες ( δεν τις βράζουμε)
  • 1/2 κιλό τυρί φέτα  (αν θέλετε προσθέστε και διάφορα άλλα τυριά σε μικρή ποσότητα)
  • 4-5 φέτες μπέικον
  • 5 αυγά 
  • 1 λίτρο γάλα και λίγο νερό
  • 1 μικρό φλιτζανάκι  λάδι
  • αλάτι , πιπέρι , λίγο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
Εκτέλεση
 (εδώ είναι το καλό)
  1. Παίρνουμε ένα αρκετά μεγάλο πυρέξ ή ένα ταψί   30x35, το βουτυρώνουμε ή το λαδώνουμε και ρίχνουμε τις πέννες  άβραστες.
  2. Θρυμματίζουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με τις πέννες και το μπέικον.
  3. Σ' ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα , τα αυγά , αλάτι, πιπέρι , μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε .
  4. Το υλικό του μπολ το ρίχνουμε στο ταψί . Μπορεί να χρειαστεί λίγο γάλα ή λίγο νερό γιατι πρέπει να σκεπαστούν οι πέννες. Από πάνω ρίχνουμε το λάδι. Αυτό ήταν.

  5. Ψήσιμο στους 180-200 βαθμούς , περίπου μια ώρα , φαίνεται άλλωστε πότε είναι έτοιμο.
  6. Αποσύρουμε απο το φούρνο , περιμένουμε να κρυώσει λίγο και κόβουμε τα κομμάτια.
  7. Τόσο εύκολο και ωραίο.