Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014

Ρολό κιμά με κόκκινη σάλτσα

Εύκολο και διαφορετικό.Στέκεται , έχει σωστή εμφάνιση , βγάζει ωραιες φέτες .


Υλικά :

για το ρολό                                                           για τη σάλτσα
                                                                             (χωρίς βράσιμο)
  • 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο                          2 φλυτζ.τσαγ. χυμό ντομάτας
  • 1 αυγό                                                        λάδι , αλάτι , πιπέρι  
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο                 πιπέρι καγιέν 
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλυτζάνι τσαγιού χυμό ντομάτας
  • 1 ματσάκι μαϊντανό 
  • αλάτι ( περίπου 2 κ.γλ)
  • πιπέρι
πως το φτιάχνουμε :

  1. Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά.
  2. Παίρνουμε αντικολλητικό χαρτί και αφου το ραντίσουμε με λίγο νερό με την παλάμη μας το υγραίνουμε όλο.
  3. Απλώνουμε τον κιμά στο χαρτί και τυλιγουμε το χαρτι γύρω απο τον κιμα , κυλωντας το με τα χέρια μας οπως τα κουλουράκια. 
  4. Σπρωχνουμε τις άκρες προς τα μέσα να καλοσχηματιστούν  και τις στριβουμε φτιαχνοντας μια μεγάλη καραμέλα.
  5. Οταν εχει παρει ένα καλό σχήμα, βαζουμε το ρολο σε ενα βουτυρωμένο πυρέξ κα το ξετυλιγουμε.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε  το χυμο ντομάτας με τα αλατοπιπερα και λιγο λάδι και περιχύνοεμε το ρολό.
  7. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε το ρολό με φρυγανιά τριμμένη , για να κάνει κρούστα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς επι 1/4 της ώρας
  9. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε στους 200 επι 1 ώρα περίπου ,περιχύνουμε το ρολό με τη σάλτσα του που και που.
  10. Αποσύρουμε απο το φούρνο και αφήνουμε να σφίξει για να μπορέσουμε να κόψουμε ωραίες φέτες .
  11. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή με ρύζι .

Φτιάχνοντας το ρολό με το βρεγμένο χαρτί έχετε ένα ωραίο σχήμα. Αν όμως δεν προλαβαίνετε , μια καλή λύση είναι να βάλετε το ρολό σε μια μακρόστενη αντικολλητική φόρμα κέικ , ελαττώνοντας  την ποσότητα του χυμού που θα ρίξετε πάνω στο ρολό και ξανα προσθέτοντας λίγο στη μέση της διάρκειας του ψησίματος.

Δημοσίευση σχολίου