Κέικ πορτοκαλιού

Απλό, γευστικό, αφράτο, μαμαδίστικο κέικ. Με λίγα υλικά
που υπάρχουν συνήθως στο σπίτι, εύκολο κέικ για τα παιδιά στο σχολείο ή για τη δουλειά.
Υλικά
  • 1 φλυτζάνι ηλιέλαιο
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκαλιού (2ή 3 πορτοκάλια)
  • το ξύσμα των πορτοκαλιών
  • 1 βανίλια
  • 2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει κοσκινισμένο
  • 1 1/2 κουτ.γλυκού μπέκιν πάουντερ

Για το γαρνίρισμα : ζάχαρη άχνη

Πώς φτιάχνεται

  1. Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το ηλιέλαιο μέχρι να μην 'ακούμε" τη ζάχαρη.Προσθέτουμε ένα, ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα.Το μίγμα θα αφρατέψει αρκετά.
  2. Ρίχνουμε το ξύσμα και την βανίλια.
  3. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού εναλλάξ με το αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει και το μπέκιν, συνεχίζοντας το χτύπημα αλλα απαλά.
  4. Κάνουμε προθέρμανση για λίγο στο φούρνο : 160 με 170 βαθμούς στον αέρα.
  5. Βουτυρώνουμε μια φόρμα και την βάζουμε για λίγο στην κατάψυξη. 
  6. Στην συνέχεια την βγάζουμε απο την κατάψυξη και την αλευρώνουμε. Την αναποδογυρίζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
  7. Ρίχνουμε το μίγμα στην φόρμα.
  8. Ψήνουμε για 35 με 40 λεπτά.
  9. Όταν κρυώσει λίγο, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.