Ψάρι ψητό με λεμόνι και εστραγκόν


Ψάρι ζουμερό, αρωματισμένο με εστραγκόν και λεμόνι.Γρήγορη και εύκολη συνταγή αρκεί να έχετε σχαροτήγανο ή μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι.

Υλικά 

  • Τσιπούρα ή λαβράκι ή άλλο μεγάλο ψάρι. (1 ψάρι ανα άτομο)
  • εστραγκόν
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι , λεμόνι
  • (σκόρδο προαιρετικά)

Πως φτιάχνετε

  1. Πλένετε και αλατίζετε το ψάρι με χοντρό αλάτι. Το βάζετε στο ψυγείο για λίγη ώρα να αλατιστεί σωστά .
  2. Έπειτα κάνετε μια χαρακιά στη χοντρή πλευρά του ψαριού και από τις δύο μεριές, Κόβετε φέτες απο ενα λεμόνι και τις βάζετε στην κοιλιά του ψαριού.Αν θέλετε βάζετε και σκελίδες σκόρδο.
  3. Αλείφετε το ψάρι με ελαιόλαδο.
  4. Βάζετε το σχαροτήγανο ή μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που να χωράει το ψάρι στη φωτιά να ζεσταθεί καλά. 
  5. Βάζετε το ψάρι στο τηγάνι .¨Όταν ψηθεί απο τη μία πλευρά με μια τσιμπίδα το γυρίζετε απο την άλλη.Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το πιάνετε απο τη ράχη με την τσιμπίδα και κρατώντας, το βάζετε κάθετε, έτσι ώστε να ψηθεί και η κοιλιά.Με τον ίδιο τρόπο το κρατάτε ώστε να ψηθεί και η ράχη. Το ξαναβάζετε με την μισοψημένη πλευρά κάτω. Το αρωματίζετε με το εστραγκόν και το σβήνετε με χυμό λεμονιού.