Σπαράγγια με αυγά

Ένα απλό πιάτο που βασίζεται στη μοναδική γεύση των άγριων σπαραγγιών.
Εξασφαλίστε τα σπαράγγια . Είναι μια καλή ευκαιρία για περπάτημα στην εξοχή.
Σε μη καλλιεργήσιμα μέρη ,σε φράχτες ,κοντά στον κορμό ελιάς ή πεύκου , τα τρυφερά βλαστάρια της σπαραγγιας ξεχωρίζουν από μακριά. Δεν χρειάζεται μαχαίρι, με το χέρι κόβουμε το βλαστάρι όσο πιο κάτω μπορούμε , όσο είναι τρυφερό , όχι μόνο τη μύτη .Μπορεί τα βλαστάρια να έχουν το μήκος 10-15 εκ.
Αν πρόκειται να μην τα φάμε την ίδια μέρα  - αδύνατον-   ή όταν έχουμε  βρει πολλά  , τα συντηρούμε τυλίγοντας το ματσάκι με βρεγμένο χαρτί κουζίνας , σε νάιλον σακουλάκι και στο ψυγείο.
Η συνταγή ......


Χρειαζόμαστε :
'Ενα ματσάκι σπαράγγια , λιγο λαδι , λίγο νερό, αλατι , πιπερι , 4-5 αυγά.
Τίποτε αλλο. Θα χάσουμε τη γεύση των σπαραγγιών.

Πως τα φτιάχνουμε:

Τα πλενουμε. Παιρνουμε αντικολλητικό τηγάνι .Κόβουμε τα σπαράγγια σε κομματια , με το χέρι , για να καταλαβαίνουμε το σκληρό τμήμα τους και να το απομακρύνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
Προσθέτουμε αρκετό νερό , λίγο αλάτι και τα αφηνουμε να βρασουν σε μέτρια φωτιά σκεπασμένα με ένα καπάκι .Παρακολουθούμε το βράσιμο και προσθέτουμε νεράκι αν χρειαστεί .














Λίγο πριν ολοκληρωθεί το βράσιμο τους - το καταλαβαίνουμε αν τα πατησουμε ελαφρα με την ξύλινη σπατουλα και δεν τα αισθανόμαστε σκληρά- προσθέτουμε λιγο λάδι και πιπέρι .



Θέλουμε να υπάρχει υγρό -όχι πολύ- μεσα στο τηγανι όταν θα ριξουμε τα χτυπημένα αυγά.
Με τη βοήθεια της σπάτουλας γυρίζουμε την ομελέτα , δεν χρειάζεται πολυ ώρα .
 Τα σερβίρουμε , με καλο ψωμι , τυρί φέτα και κρασάκι . Καλή όρεξη.
(Δεν πρόλαβα να βγάλω φωτο με τα φαγητό έτοιμο....)