Κέικ με τυριά και άλλα

Γευστικότατο, με ωραία εμφάνιση , κατάλληλο για τραπέζι ή μπουφέ.Αρέσει σε όλους.

Υλικά:
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  •  ½ κεσεδάκι ηλιέλαιο
  • 1 ½ κεσεδάκι αλεύρι
  • 4 αβγά
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο ελαφρά σωταρισμένο και σβησμένο με λίγο βαλσαμικό ξύδι
  • 3 κ.γ. baking powder
  • 500 γρ. φέτα τριμμένη
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Μέχρι εδώ είναι η βασική συνταγή

 Απο τα πιο κάτω υλικά, επιλέγεται αυτά που σας αρέσουν. Μπορείτε να τα βάλετε και όλα.

  • 250 γρ. μανιτάρια ελαφρά σωταρισμένα
  • ελιές σε φετάκια χωρίς κουκούτσια
  • 3 φέτες γαλοπούλα, σε κομματάκια
  • αλάτι λίγο, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, λίγο πιπέρι καγιέν 
  • δυόσμο
  • καρύδια ψιλοκομμένα
Για το γαρνίρισμα:
100 γρ. τριμμένη μυζήθρα

Εκτέλεση
  1. Σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι με λίγο λάδι και σβήνουμε με λίγο ξύδι βαλσαμικό.Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Αν βάλουμε μανιτάρια , τα σωτάρουμε ελαφρά και αυτά.
  3. Κόβουμε τις ελιές σε φετάκια και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  4. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά έως ότου δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα για κέικ.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 45 λεπτά.
  7. Όταν βγάλουμε από τη φόρμα το κέικ, ρίχνουμε επάνω τριμμένη μυζήθρα.