Τσιζκεϊκ με καραμελωμένα αχλάδια, λευκή και μαύρη σοκολάτα




Υπέροχο γλυκό με καραμελωμένα αχλάδια.Δεν χρειάζεται φούρνο.Συγκεντρώστε τα υλικά και τολμηστε το. Θα ενθουσιαστείτε. (συνταγή του Δ. Σκαρμούτσου)

Υλικά
Χρειαζόμαστε  ένα τσέρκι ή μια φόρμα με έλασμα
Για τη βάση
  • 160 γρ. μπισκότα βουτύρου
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
( 250 γρ μπισκότα  , 150 βούτυρο , αν έχετε να φτιάξετε πιο πλατειά βάση )
Για την κρέμα μαύρης σοκολάτας:
  • 350 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφια
  • 200 γρ. κουβερτούρα, 
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 75 γρ. ζάχαρη
Για την κρέμα λευκής σοκολάτας:
  • 350 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφια
  • 200 γρ. κουβερτούρα λευκή
  • 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Για τα καραμελωμένα αχλάδια:
  • 3 αχλάδια κομμένα σε φέτες
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. νερό 
Αμύγδαλα καραμελωμένα

Πως φτιάχνεται 
  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε το μίγμα σε φόρμα με έλασμα, που την έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί  και πιέζουμε καλά.
  2.  Καραμελωνουμε τα αμύγδαλα: Τα χοντροκόβουμε και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με τη ζάχαρη, το βούτυρο και το νερό. Βάζουμε στη φωτιά να σιγοβράσουν, ανακατεύοντας, μέχρι ν' αρχίσει να σχηματίζεται ξανθή καραμέλα. Βγάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με ξύλινη σπάτουλα για να σπάσει το μίγμα.
  3.  Για την κρέμα μαύρης σοκολάτας, χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με την κρέμα και όταν μισοκρυώσει, την  ανακατεύουμε στο τυρί. 
  4. Για τη λευκή σοκολάτα ( που δεν έχει ζάχαρη), χτυπάμε το τυρί, λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με την κρέμα και όταν μισοκρυώσει, την  ανακατεύουμε στο τυρί.
  5. Πανω απο τα μπισκοτα στρώνουμε  την μία κρέμα, σκορπάμε μερικά αμύγδαλα, στρώνουμε από πάνω την άλλη κρέμα, σκορπάμε πάλι λίγα αμύγδαλα και επαναλαμβάνουμε, ώστε να γίνουν τέσσερα στρώματα ( μπορούμε να κάνουμε και μόνο δύο).
  6.  Ισιώνουμε την επιφάνεια με μαχαίρι και καλύπτουμε με καραμελωμένα αχλάδια και αμύγδαλα 
  7.  Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες.