Παγωτό κρέμα light αρωματισμένο με espresso

Παγωτό με λίγες  θερμίδες, σερβιρισμένο με καφέ espresso.

ΥΛΙΚΑ ( 5 ΜΕΡΙΔΕΣ)

  • 200γρ.γάλα  1,5%λιπαρά
  • 300γρ.κρέμα γάλακτος 35%
  • 100γρ.ζάχαρη άχνη
 για το σερβίρισμα.
5 φλιτζανάκια έτοιμο εσπρέσο
  ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα την κρέμα γάλακτος και την άχνη και τα ανακατεύουμε με το σύρμα.
Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ,το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην κατάψυξη να παγώσει.
Ανά μισή ώρα το βγάζουμε από την κατάψυξη και το χτυπάμε με το σύρμα.
Επαναλαμβάνουμε αυτήν τη διαδικασία για τουλάχιστον 5 φορές .
Έτσι θα αφρατέψει και δεν θα πιάσει πάγο.
Σερβίρουμε το παγωτό σε μπάλες μέσα σε ποτήρι και περιχύνουμε με εσπρέσο.

Συνταγη  Στ. Παρλιάρου