Τηγανίτες αμερικάνικες Πανκεϊκς - Pancakes

Ωραίες τηγανίτες, θυμίζουν καλοκαιρινές διακοπές.Πασπαλισμένες με μέλι ή απλά με ζάχαρη και κανέλα , με μαρμελάδα ή με λιωμένη σοκολάτα , με μερέντα . Είναι διαφορετικός ο τρόπος τηγανίσματος. Μικρό τηγανάκι, ελάχιστο λάδι, μέτρια φωτιά.
Υλικά 
  • 180 γρ. γάλα
  • 1 αυγό
  • 90 γρ. αλεύρι  κοσκινισμένο + 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 20 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 25 γρ. βούτυρο λιωμένο για το μίγμα
  • 1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
  • Λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα 
Πως φτιάχνονται
  1. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα  το γάλα, το αυγό, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αφήνουμε την ζύμη να ''ξεκουραστεί'' για 20-30 λεπτά μέσα στο ψυγείο σκεπασμένη με μεμβράνη.
  4. Ζεσταίνουμε ένα μικρό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε1 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί αρκετά το τηγάνι, ρίχνουμε 1 γεμάτη κ.σ. από το μείγμα.Να μην απλώσει πολύ σαν κρέπα.
  5. Μόλις ψηθεί από τη μία πλευρά (αυτό θα το καταλάβουμε όταν ξεκολλάει από τον πάτο του τηγανιού), με μία σπάτουλα τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Δουλεύουμε γρήγορα δεν φεύγουμε απο το τηγάνι.
  6.  Τις βγάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει απορροφητικό χαρτί.
  7. Γαρνίρουμε με ότι  αρέσει  στον καθένα.
 Συνταγή του Άκη Πετρετζίκη