Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Παγωτό παρφέ καραμέλα


    Αν είναι να φάμε παγωτό ας είναι ποιοτικό.Ιδού μια συνταγή για σπιτικό παγωτό παρφέ (parfait= τέλειο) όνομα και πράγμα.Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί.(Χρειάζεται να το φτιάξουμε μέρα πριν).
    Υλικά
  • 1 κουτι ζαχαρούχο γάλα καραμελωμένο
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ (400 ml)
  • 400 ml  κρέμα γάλακτος κρυα
  • 100 γρ. αμύγδαλα  καβουρδισμένα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • Πως φτιάχνεται
    1.  Ετοιμάζουμε ώρες πριν ή προηγούμενη μέρα το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα .
    2. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την βάζουμε στην συντήρηση του ψυγείου, για 15 περίπου λεπτά.
    3. Χτυπάμε στο μίξερ το  καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα μαζί με το γάλα εβαπορέ να αφρατέψουν.
    4.  Προσθέτουμε την σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ ή ένα κουτάλι.
    5. Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη, τουλάχιστον για 1 ώρα, να παγώσει καλά.
    6. Σε ένα μικρό πυρέξ βάζουμε τα αμύγδαλα και στο γκρίλ για λίγο για να καβουρδιστούν.Μπορούμε να τα καβουρδίσουμε και στο τηγάνι ανακατεύοντας τα σε μέτρια φωτιά για να μην καούν.
    7. Λιώνουμε σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά,να γίνει ξανθιά καραμέλα και προσθέτουμε τα αμύγδαλα.Ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.Προσοχή στη φωτιά γιατι αν καεί η καραμέλα πικρίζει.επίσης καίει πολύ.
    8.  Απλώνουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα σε αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
    9. Τα κόβουμε στο μπλέντερ σε κομματάκια (όχι σαν σκόνη).Ή μπορούμε να τα κοπανίσουμε τυλιγμένα σε μια πετσέτα κουζίνας με τον πλάστη για να γίνουν χονδροκομμένα.
    10. Βγάζουμε το παγωτό απο την κατάψυξη και ρίχνουμε τα αμύγδαλα, ανακατεύουμε αρκετά.
    11. Ξαναβάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη τουλάχιστον για 5 ώρες να παγώσει.

    Καλό είναι πριν σερβίρουμε να το αφήσουμε εκτός κατάψυξης για 10-15 λεπτά να μαλακώσει.
     
Δημοσίευση σχολίου