Χοιρινό κοκκινιστό κατσαρόλας

 Υλικά

1 1/2 κιλό κρέας χοιρινό σε φέτα ( με κόκκαλο καλύτερα)

2 κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια

2 κρεμμύδια πράσινα

3 καρότα χοντροκομμένα καρέ

Αρκετά σέλινο ή σελερυ

1 κόκκινη πιπεριά σε χοντρές λωρίδες

1 σκελίδα σκόρδο

1 ποτηράκι κόκκινο κρασί

1 γεμάτη κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας

1 συσκευασία ντοματάκια κονκασε

ελαιόλαδο 

ζεστό νερό ( όσο χρειαστεί )

αλάτι, πιπέρι ,πάπρικα , κανέλα και 1 φύλλο δάφνης

Πώς φτιάχνεται

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε το κρέας να πάρει χρώμα .

Το βγάζουμε σε μια πιατέλα και συνεχίζουμε σοτάροντας τα λαχανικά, σε μέτρια ή χαμηλή φωτιά να μελωσουν.

Ξαναγυριζουμε και κρέας στην κατσαρόλα, σβήνουμε με το κρασί.

Προσθετουμε τον πελτέ, τα ντοματακια και τα μπαχαρικά.

Ριχνουμε και τόσο νερό ώστε να σκεπαστεί το κρέας και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά.

Προσθετουμε ζεστό νερό αν χρειαστεί.Αν το φτιάξουμε σε χύτρα ταχύτητας ακόμα καλύτερα.

Πρέπει να μείνει με ωραία δεμένη σάλτσα.

Συνοδεύεται με ρύζι νυχακι ή μπασμάτι αρωματισμένο με κάρδαμο.