Τούρτα με κρέμα τυριού και σοκολάτα


Εύκολη τούρτα με μπισκότα σαβαγιάρ  και μια ωραία κρέμα που φτιάχνουμε αρκετά γρήγορα.
Υλικά 

1 1/2 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ

Σιρόπι

2 φλυτζάνια νερό

6 κουτ.σουπας κακάο

6 κουτ.σουπας ζάχαρη

λίγο γάλα στο τέλος 

Κρέμα

400 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. βούτυρο ελαφρά λιωμένο

220 γρ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια

Επικάλυψη 

Μια σοκολάτα κουβερτουρα

Δυο κουταλιες σούπας βούτυρο

Λίγο γάλα

Καραμελωμένα αμύγδαλα

Αμύγδαλα χωρίς φλούδα

Ζάχαρη και λίγο νερό 

Πώς φτιάχνεται 

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι, βράζοντας όλα τα υλικά και προσθέτοντας λίγο γάλα στο τέλος.Το αφήνουμε να κρυώσει.

Παίρνουμε μια φόρμα με σούστα και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο πάτο.Στρωνουμε με μπισκότα σαβαγιάρ που τα βουτάμε στο σιρόπι κακάο.

Από πάνω στρώνουμε τη μισή δόση κρέμας.

Επαναλαμβάνουμε μια άλλη μια στρώση μπισκότα και μετά κρέμας.

Φτιάχνουμε τα καραμελωμένα αμύγδαλα και τα απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί.

Στην συνέχεια σε μπεν μαρί , σε σιγανή φωτιά, λύωνουμε την κουβερτουρα μαζί με το βούτυρο και το λίγο γάλα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Στρώνουμε τη σοκολάτα και τέλος τα αμύγδαλα.Βασουμε στο ψυγείο για δύο τρεις ώρες.