Ρολό κιμά με μανιτάρια και ροκφόρ

Ρολό κιμά ζουμερό και πεντανόστιμο 


 Υλικά 

750 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

4 φρυγανιές

1 αυγό

1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη

2-3 κουταλιές σούπας γάλα 

1 μέτριο κρεμμύδι σε ροδέλες καραμελωμένο

1 συσκευασία  φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες 

1 σκελιδα σκόρδο, λίγο θυμάρι 

λίγο βαλσαμικο ξύδι, μια πρέζα ζάχαρη 

λίγο ροκφόρ 

Λίγη μουστάρδα 

Μια μικρή κρέμα γάλακτος 

αλάτι, πιπέρι, (πάπρικα γλυκιά προαιρετικά)

ελαιόλαδο

Αντικολλητικό χαρτί και μια φόρμα κέικ 12*30

Πώς φτιάχνεται

Σε ένα μπολάκι μουσκεύουμε τις φρυγανιές σε λίγο νερό.Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά τις φρυγανιές αφού τις στιψουμε , το αυγό , το τριμμένο κρεμμύδι, το γάλα, αλάτι ,πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.Ζυμωνουμε όλα τα υλικά περίπου 4-5 λεπτά. Αφήνουμε κατά μέρος .

Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες και επίσης το κρεμμύδι σε φέτες και τα βάζουμε κάπου ξεχωριστά. Σ ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τις φέτες κρεμμυδιού να καραμελώσουν, σε μέτρια φωτιά. Οταν πάρουν χρώμα ρίχνουμε λίγο βαλσαμικο ξύδι, και ελάχιστη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε λίγο ακόμα.Αποσυρουμε σε ένα πιάτο και τώρα να προσθέτουμε λίγο λάδι και τις φέτες μανιτάρια, αλάτι,πιπέρι , το σκόρδο και το θυμάρι.Αφηνουμε μέχρι να γίνουν σχεδόν έτοιμα για φάγωμα.

Αφαιρούμε μια ποσότητα μανιταριών που θα βάλουμε στο ρολό και στα υπόλοιπα ρίχνουμε λίγη κρέμα γάλακτος .Αυτά τα μανιτάρια θα μπουν στο ρολό όταν θα είναι έτοιμο από πάνω του.

Στο αντικολλητικό χαρτί απλώνουμε τον κιμά και του δίνουμε σχήμα παραλληλόγραμμου.

Στη μέση βάζουμε σε μια λωρίδα λίγη μουστάρδα, τα κρεμμύδια , μετά τα μανιτάρια και από πάνω τους κομματάκια ροκφόρ.Τυλιγουμε το ρόλο σαν καραμέλα.Τοποθετουμε στη φόρμα κέικ με το άνοιγμα του χαρτιού προς τα πάνω, ώστε να το ανοίξουμε 5-6 λεπτά στο τέλος για να κάνει κρούστα το πάνω μέρος.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα 190 βαθμούς για και ώρα σχεδόν.

Όταν το βγάλουμε από το χαρτί , ρίχνουμε επάνω του τα μανιτάρια με την κρέμα γάλακτος.