Μελιτζάνες με κιμά στο φούρνο

 

Γλυκές μελιτζάνες γεμιστές με κιμά. Ενα γρηγορο , νοστιμο φαγητό χωρις πολλες θερμιδες.


Υλικά

3 -4 μελιτζάνες 

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1-2 σκελίδες σκόρδο

1/2 κιλό κιμάς

2 κ.σ πελτέ ντομάτας

αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, βασιλικός 

Τυρί φέτα

3-4 φέτες τυρί 

πώς φτιάχνεται 

Αφού κόψουμε τις μελιτζάνες 

στη μέση,

 τις χαράσσουμε σταυρωτά, 

ρίχνουμε λίγο αλάτι

 και τις αλείφουμε με λάδι.Σε ενα ταψάκι βαζουμε αντικολλητικό χαρτί και βαζουμε τις μελιτζάνες.

Ψήνουμε για 15-20 λεπτα στο γκριλ (οχι πολυ ψηλα).

Εν τω μεταξυ ετοιμαζουμε τον κιμα:

Σε μια κατσαρολα ή σε ενα τηγανι βαζουμε λιγο λαδι και το κρεμμυδι να σοταριστεί.Βαζουμε και το σκορδο, μετα τον κιμα, αλατι, πιπερι, παπρικα.Οταν σοταριστεί και ο κιμας αν θελουμε ριχνουμε και λιγο ξυδι βαλσαμικο.Στη συνεχεια τον πελτε με λιγο νερο.Αφηνουμε να γινει η σαλτσα του κιμα , οση ωρα ψηνονται και οι μελτζανες. 


  
Τις βγαζουμε απο το φουρνο, κλεινουμε το γκριλ.
Προθερμαίνουμε το φουρνο στους 180 αερα.



Παταμε το εσωτερικο καθε μελιτζάνας με την αναποδη ενος κουταλιου.




Βαζουμε τον κιμα, απο πανω κομματακια φετας
και απο μιση φετα τυριου.


Ξαναβαζουμε στο φουρνο για κανενα 15λεπτο ακομα.
Βγαζουμε απο το φουρνο και αφηνουμε λιγο να ξεκουραστει μεχρι να το σερβιρουμε.