Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Κολοκυθοκεφτέδες


Με μια ωραία χωριάτικη σαλάτα και τυρί φέτα ένα υπέροχο γεύμα .
Υλικά
  • 3 μέτρια  κολοκυθάκια τριμμένα  στον τρίφτη (στην χοντρή μεριά)
  • 1 μεγαλο κρεμμύδι  ξερό τριμμένο 
  • 3  αυγά 
  •  περίπου 1 φλυτζάνι τυρί φέτα σε κομματάκια (με ένα πηρούνι)
  • 2 κούπες αλεύρι  που φουσκώνει μόνο του
  •  μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα 
  • σταγόνες ξύδι 
  • ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι , ρίγανη

Πως φτιάχνονται
  1. Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη (χοντρή μεριά) , αλατίζουμε  , ανακατεύουμε και τ' αφήνουμε σε σουρωτήρι ( μεσα σε ένα σκευος) για μισή  ώρα 
  2. Παίρνουμε με την χούφτα μας κολοκύθια και τα σφίγουμε να βγάλουν τα υγρά τους . 
  3. Τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ .
  4. Προσθέτουμε το δυόσμο , το τριμμένο κρεμμύδι , πιπέρι , ρίγανη , το τυρί,  λάδι ,ξύδι και ανακατεύουμε.Λιγο αλάτι .
  5. Σπάμε σε ένα άλλο μπολ ένα ένα τα αυγά και τα προσθέτουμε . (Ετσι σε περίπτωση που καποιο αυγό μας φανεί ύποπτο , το πετάμε χωρίς να πρέπει να πετάξουμε και όλα τα άλλα υλικά).
  6. Ανακατεύουμε 
  7. Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο και  ανακατεύουμε.
  8. Πρέπει να γίνει ένα αρκετα σφιχτός χυλός . 
  9. Το αφήνουμε λίγο να ηρεμήσει. Αν μας φαίνεται ότι χρειάζεται και άλλο αλεύρι προσθέτουμε.
  10. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε αρκετό λάδι  και το βάζουμε στο μάτι της  κουζίνας να ζεσταθεί αρκετά σε δυνατή φωτιά . Δοκιμάζουμε την θερμοκρασία του ρίχνοντας λίγο υλικό . Πρέπει αμέσως να σχηματίζονται φυσσαλίδες γύρω του  , άρα σωστή θερμοκρασία λαδιού , να μην απλώνει πολύ ό χυλός (άρα σωστή πυκνότητα χυλού . ειδάλλως προσθέστε λίγο αλεύρι ακόμα )
  11. Χαμηλώστε την φωτιά , τηγανίστε και απο τις δυο πλευρές ελαφρά μεχρι να πάρουν  ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα .

Δημοσίευση σχολίου