Μυζηθρόπιτα γλυκιά

Μυζήθρα ανάλατη, ζάχαρη και μυρωδικά σε μια παραδοσιακή συνταγή.

Υλικά

  • 1/2 κιλό μυζήθρα ανάλατη
  • 200 - 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζ. φρέσκο γάλα
  • 2-3 αυγά
  • 1/2 σφηνάκι κονιάκ
  • λίγο άνηθο
  • ελάχιστο αλάτι , λίγη κανέλα (ή και λίγη βανίλια ή μαστίχα ή ξύσμα λεμονιού)
  • λίγο βούτυρο για το ταψάκι

Πως φτιάχνεται 

  1. Θρυμματίζουμε με ένα πιρούνι την μυζήθρα σε ένα μπολ
  2. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  3. Πρέπει το μίγμα που προκύπτει  να μην είναι ούτε σκληρό αλλά ούτε πολύ μαλακό.
  4. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε το μίγμα.Το στρώνουμε με ένα ελαφρά βρεγμένο κουτάλι.
  5. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με ελάχιστη ζάχαρη ή με αμύγδαλα ασπρισμένα και κοπανισμένα.
  6. Χαράζουμε σε κομμάτια και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170- 180  βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
  7. Αφού κρυώσει και μετά, φυλάγεται στο ψυγείο.