Κίς λορέν







Αφράτη και ζουμερή .Η διάσημη γαλλική τάρτα σε μια υπέροχη συνταγή .






  
1. Ζύμη για αλμυρή τάρτα  (Για 1 Ταρτιέρα 27 εκ)
  • 325 γρ. αλεύρι
  • 175 γρ. βούτυρο, σε μικρά κομμάτια
  • 1 αυγό
  • 30 γρ. νερό κρύο
  • 3 γρ. αλάτι
  • (3 γρ. ζάχαρη) αν θελετε
Δείτε πως φτιάχνεται εδώ

2. Υλικά για τη γέμιση
    • 225 γρ. μπέϊκoν σε μικρά κομμάτια
    • 1 μεγάλο κρεμμύδι
    • 200 γρ. τυρί έμενταλ τριμμένο
    • 3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
    • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
    • λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο - αλάτι - πιπέρι,  ( λίγη πάπρικα)
Εκτέλεση 



 Τηγανίζετε το μπέικον (σκέτο, χωρίς λιπαρή ύλη) για 5 λεπτά και κατόπιν το στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
 Σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, χωρίς να ξανθύνει.
Ρίχνετε το μπέικον, το τυρί και το κρεμμύδι μέσα στην τάρτα.
Περιχύνετε τα υλικά της τάρτας με αυτό το μίγμα. 

Ψήνετε την τάρτα για 25 με 30 λεπτά ακόμα, στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της