Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2016

Κοτόπουλο ρολλά σε φύλλο κρούστας




 Ωραιότατα αρωματικά ρολά κοτόπουλου.
Απο τον  Chef Πάνο Ιωαννίδη









ΥΛΙΚΑ
  • ½ στήθος κοτόπουλου 
  • 1 κ.σ. σουμάκ
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κλων. θυμάρι
  • 1 φύλλο κρούστας
  • 150 γρ. τυρί κρέμα με μυρωδικά & μπαχαρικά Arla
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι


Για τα ντοματίνια:
  • 10 ντοματίνια
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελ. σκόρδο 
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κλων. φρέσκο θυμάρι
  • 1 κλων. φρέσκια ρίγανη
  • Αλάτι-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε λεπτές φέτες, κατά μήκος, το στήθος κοτόπουλου και στη συνέχεια το μαρινάρουμε με ελαιόλαδο και σουμάκ. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, για μερικά λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. 

Για τα ψητά ντοματίνια:
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό ταψί τα ντοματίνια κομμένα στη μέση. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το θυμάρι, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τα ντοματίνια με όλα τα υλικά για να μαριναριστούν και στη συνέχεια τα ψήνουμε, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.

Στη συνέχεια κόβουμε και σωτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελαιόλαδο την κόκκινη και την κίτρινη πιπεριά. Προσθέουμε το θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και τις αφήνουμε να κρυώσουν. 
Έπειτα κόβουμε ένα φύλλο κρούστας στη μέση. 
Τοποθετούμε πάνω ένα ψητό φιλετάκι κοτόπουλου, λίγες ψητές πιπεριές, ψημένα ντοματίνια και τυλίγουμε σε ρολό. 
Βάζουμε τα ρολά κοτόπουλου σε ένα αντικολλητικό ταψί, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνει τραγανή η ζύμη. 
Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο τυρί κρέμα με μυρωδικά, το ανακατεύουμε μέχρι να αφρατέψει και το σερβίρουμε μαζί με τα ρολά κοτόπουλου. 
 
Δημοσίευση σχολίου