Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

Ανοιξιάτικο ριζότο

Ένα ωραιο συνοδευτικό ριζότο με πολλα χρώματα.Μαζι με μπιφτέκια είναι ωραίο γεύμα . Αρέσει και στα παιδια πολύ.

Υλικά
  • 1 1/2 φλ.ρύζι
  • 150 γρ μανιτάρια κομμενα σε φέτες
  • 1/2 πιπεριά πράσινη
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2 μέτρια καρότα
  • 1 φλυτζάνι αρακά βρασμένο (όχι πολυ, θα μαγειρευτεί και στο φαγητό κατόπιν)
  • μια σκελίδα σκόρδο 
  • μια κουταλιά βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο ( αν το λάδι σας είναι πολυ παχυρευστο και με έντονη γευση , βάλτε λίγο σογιέλαιο,δεν πρέπει το φαγητό σας να βγει πολυ λαδερό)
  • 1 φλ.κρασί άσπρο
  • αλατι , πιπερι
  • 4  περίπου φλ. ζεστο νερο που το ρίχνουμε σταδιακά.
       για το σερβίρισμα : 
μαϊντανός ψιλοκομμένος , τριμμένη παρμεζάνα , σταγόνες λεμονιού.
Πως φτιάχνεται :
  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε όλα τα λαχανικά και τα κοβουμε σε μικρα ομιοόμορφα κομματια 
  2. Σε μια κατσαρόλα , σε μέτρια φωτιά , ρίχνουμε το βούτυρο με το λάδι και την σκελίδα σκόρδο. Όταν πάρει ελαφρό χρώμα το σκόρδο , εχει αρωματίσει το λαδι  και το αποσύρουμε.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές , τα καρότα και τον αρακά.
  4. Αφήνουμε τα υλικά να μαλακώσουν λίγο .
  5. Ρίχνουμε και το ρυζι . Ανακατεύουμε μεχρι να δουμε το ρύζι να γυαλίζει .
  6. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί.
  7. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά , ρίχνοντας κάθε τόσο λίγο λιγο το ζεστο νερό .
  8. Χρειάζονται περίπου 20 λεπτά μαγειρέματος πάνω στην φωτιά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και αφήνουμε να συνεχιστεί το μαγείρεμα του για λίγο ακομα.
Το σερβίρουμε ζεστό, πασπαλισμένο με μαϊντανό και παρμεζάνα άν θέλουμε .
Επίσης του ταιριάζουν μερικές σταγόνες λεμόνι .

Δημοσίευση σχολίου