Σορμπέ μέντας

Γρανίτα μέντας. Με απλά υλικά  ενα  τέλειο πρωτοτυπο επιδόρπιο με εξαισιο αρωμα μεντας, ιδανικο για μετα απο ενα πλούσιο γεύμα.(Αναλυτικες οδηγίες)



Υλικά
Νερό 750 ml
Δυόσμος 100 gr
Ζαχαρη  300 gr
Πως φτιάχνεται
Βγάλετε τα φύλλα μέντας (1), στη συνέχεια  πλύντε τα ,τοποθετήστε τα σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν (2), και στεγνώστε με ένα πανί (3).

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το νερό (4), κρυσταλλική ζάχαρη (5), προσθέστε και τα φύλλα μέντας (6), μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά, να πάρουν βράση. 

Αφήστε να βράσουν για 2 λεπτά και στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά (7). Μεταφέρετε το σιρόπι σε ένα μπολ, σκεπάστε με πλαστική μεμβράνη (8) και αφήστε το για μια-δυο ώρες στο ψυγείο, μέχρι το υγρό να είναι εντελώς δροσερό (9) 


Φιλτράρετε το σιρόπι με ένα σουρωτήρι (10). Ανακατέψτε σε ένα μίξερ (ή με ένα μπλέντερ ) τα μισα απο τα φύλλα μέντας με το μισό σιρόπι (11)  (12).

Σουρώστε το μείγμα με σουρωτηράκι (13) και να ενσωματώστε με το άλλο μισό του σιροπιού που έχετε κρατήσει στην άκρη, ανακατεψτε και μεταφέρετε το μείγμα σε μια παγωτομηχανή (14). Λειτουργεί το παγωτό, σορμπέ θα αρχίσει να πήζει (15) .Η βάλτε στην καταψυξη σκεπασμενο με μεμβρανη.


Σε περίπου 40 λεπτά το σορμπέ γινεται σε κρεμώδες  αλλά πολύ συμπαγες (16 -17). Στη συνέχεια μεταφέρετε το σορμπέ σε ένα μπολ,  είναι έτοιμο (18)

 Κρατήστε το στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να σερβίρετε. 

 Αν  το βάλετε στην κατάψυξη,  να θυμάστε, κάθε μισή ώρα για να το σπάτε με τα δόντια ενός πιρουνιού, μέχρι να πάρει την κρεμώδη υφή και τη σωστη πυκνότητα . Αυτό θα πάρει περίπου 3 ώρες. 


 Η γρανίτα μέντα διατηρείται στο ψυγείο καλυμμένη με πλαστικό περιτύλιγμα για 4-5 ημέρες το πολύ.


Πηγη :   Giallo Zafferano   Ricetta Sorbetto alla menta