Τετάρτη, 14 Ιουνίου 2017

Κολοκυθοτυρόπιτα χωρίς φύλλο

Εύκολη πίτα  χωρίς φύλλο, γρήγορη και νόστιμη.Τρώγεται από όλους, ακόμα και από αυτούς που δεν αγαπούν τα κολοκυθάκια.Δοκιμάστε την.
Υλικά
  • Περίπου 1 κιλό κολοκύθια που τριμμένα και στραγγισμένα από τα υγρά τους θα είναι 3 φλυτζάνια
  • 2 κούπες αλεύρι  για όλες τις χρήσεις
  • 2 γεμάτα κουταλάκια  μπέικιν πάουντερ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι  ξερό τριμμένο στον τρίφτη (στην χοντρή μεριά)
  • 4  αυγά 
  •  1 φλυτζάνι τυρί φέτα τριμμένο κομματάκια με ένα πιρούνι
  • 2 κουταλιές σούπας γεμάτες γιαουρτι στραγγιστό (ή λίγο γάλα)
  • περίπου 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι 
  • 3- 4 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
  • τριμμένη φρυγανιά (για το κάτω μέρος και την επιφάνεια) 
  • μερικές κουταλιές λάδι για το πάτο και  την επιφάνεια της πίτας
Πως φτιάχνεται 
  1. Τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη (χοντρή μεριά), αλατίζουμε, ανακατεύουμε και τ' αφήνουμε σε σουρωτήρι (μέσα σε ένα σκεύος) για μια ώρα 
  2. Παίρνουμε με την χούφτα μας κολοκύθια και τα σφίγγουμε να βγάλουν τα υγρά τους . 
  3. Τα ρίχνουμε σε ένα βαθύ μπολ .
  4. Προσθέτουμε το δυόσμο, το τριμμένο κρεμμύδι, πιπέρι, το τυρί, το γιαούρτι, το μισό λάδι και ανακατεύουμε. Λίγο αλάτι ( με προσοχή , έχουμε βάλει αλάτι στα κολοκύθια και έχει και η φέτα αλάτι)
  5. Σπάμε σε ένα άλλο μπολ ένα ένα τα αυγά και τα προσθέτουμε (Έτσι σε περίπτωση που κάποιο αυγό μας φανεί ύποπτο , το πετάμε χωρίς να πρέπει να πετάξουμε και όλα τα άλλα υλικά).
  6. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι. Ανακατεύουμε πάλι.
  7. Σε ένα βαθύ πιάτο έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ και το ρίχνουμε στο μίγμα των υλικών μας σταδιακά ανακατεύοντας.
  8. Παίρνουμε ένα πυρέξ και αλείφουμε τον πάτο με λάδι .Πασπαλίζουμε με φρυγανιά και μετά ρίχνουμε όλο το μίγμα .
  9. Το ισιώνουμε με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγο λάδι στη επιφάνεια του και πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
  10. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο (αντιστάσεις)   στους 180 βαθμούς το φαγητό σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο στη μεσαία θέση 
  11. Μετά από 1/2 ώρα βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1/2 περίπου.(Προς το τέλος μπορεί να χρειαστεί ξανά σκέπασμα )
  12. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το σερβίρουμε .
Δημοσίευση σχολίου