Τυρόπιτα χωρίς φύλλο


Λεπτή πίτα που φτιάχνεται πολύ γρήγορα. Πρόκειται για μια εμπλουτισμένη κασόπιτα ή ζυμαρόπιτα.Εύκολη λύση για το βράδυ.Αρέσει σε όλους.
Υλικά
  • 1 φλυτζάνι  γάλα
  • 3 αυγά
  • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 50γρ. βούτυρο + 50 γρ.ελαιόλαδο 
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • (ή 1 φλυτζάνι αλεύρι με 1 κ.γλ. μπαίκιν πάουντερ)
  • 1 φλυτζάνι τυρί φέτα (κομματιασμένη με ένα πηρούνι)
  • διάφορα τυριά (γραβιέρα, κασέρι, ρεγκάτο ή ό,τι άλλο έχει το ψυγείο μας)
  • αλάτι  
  • λίγο πιπέρι
 Χρειαζόμαστε ένα ταψί στο οποίο η πίτα θα έχει πάχος ενός δαχτύλου.

Πως φτιάχνεται
Μεχρι να προθερμανθεί ο φούρνος, ετοιμάζουμε την πιτα.
  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  2. Ρίχνουμε τα τυριά και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα .
  3. Προσθέτουμε αλάτι (με προσοχή ,ειδικά αν έχετε αλμυρά τυριά) και πιπέρι .
  4. Στο ταψί βάζουμε 50 γραμ. βούτυρο και το βάζουμε στο φουρνο να λυώσει (οχι να καεί).Αλειφουμε καλα το ταψί και το υπόλοιπο βούτυρο το ρίχνουμε στο μίγμα που έχουμε φτιάξει.
  5. Αδειάζουμε όλο το μίγμα στο ταψί . Με ένα κουτάλι στρώνουμε την επιφάνεια του μίγματος και ραντίζουμε με λίγο νερό.
  6. Ψήνουμε στους 160-170 βαθμούς σε προθερμασμένο  φούρνο ,με αέρα, τοποθετώντας προς τα πάνω το ταψί ώστε να περνά ζεστός αέρας και απο τον πάτο του ταψιού, για περιπου 1/2 ώρα.
  7. 'Η στις αντιστάσεις προς τα κάτω σε λίγο πιο δυνατή φωτιά.
  8. Είναι έτοιμο όταν πάρει χρώμα .