Κοτόπουλο ψητό με λαχανικά και κινόα

 

Πολύχρωμη υγιεινή σαλάτα λαχανικών με κινόα και κοτόπουλο φιλέτο ψημένο στο σχαροτηγανο.Οτι καλύτερο για ένα χορταστικό γεύμα λίγων θερμίδων.
Υλικά

  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά

  • 1 φλυτζάνι αρακά κατεψυγμένο
  • 1 καρότο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο 
  • Φτάκια τζίντζερ ή σε σκόνη 
  • ! 1/2 φλυτζ . κινόα
  • Πάπρικα, αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο, ζεστό νερό με κύβο κοτόπουλου
  • Φιλέτο κοτόπουλο μαριναρισμένο με λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα, κάρυ , πάπρικα.

Πως φτιάχνεται

  1. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ή σε μια πλατεια κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και το κρεμμύδι κομμένο σε τετραγωνάκια, να γυαλισει σε μέτρια προς χαμηλη φωτιά.Σε λίγο βάζουμε και τα καρώτα.
  2. Λίγο πιο μετα βαζουμε και τις πιπεριές. Σωτάρουμε λίγο και μετα βάζουμε και τον αρακά. Όλα τα λαχανικά τα προσθέτουμε σταδιακά για να μην ρίξουμε την θερμοκρασία του σκεύους.
  3. Ρίχνουμε αλάτι, λίγο πιπέρι, πάπρικα , το σκορδο και το τζίντζερ.
  4. Στη συνέχεια βάζουμε και την κινόα, Ανακατεύουμε απαλά  περιμένοντας να πάρει όλα τα αρώματα.
  5. Τώρα ήρθε η ώρα να ρίξουμε ζεστό νερό με κύβο κοτόπουλου, λίγο λίγο να απορροφάται και να συνεχίζουμε μέχρι να γίνει η κινόα. Κλείνουμε τη φωτιά  και αφήνουμε να ξεκουραστεί λιγάκι .
  6. Σερβίρουμε με φιλετο κοτοπουλου ψημένου στο σχαροτήγανο.