Φασόλια μαυρομάτικα με σπανάκι και μανιτάρια

 Φασόλια μαυρομάτικα μαζί με σπανάκι και μανιτάρια σε ένα υπέροχο συνδυασμό.Ένα πιάτο χορταστικό που τρώγεται ευχάριστα και κρύο.Τα φασόλια βράζονται μόνα τους, τα μανιτάρια ξεχωριστά, και το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια επίσης μόνα τους. Μετα "δένονται" όλα μαζί.
Υλικά

  • 1 συσκευασία φασόλια μαυρομάτικα κατεψυγμένα
  • 1 συσκευασία φρέσκα μανιτάρια
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • αλάτι, πιπέρι
  • σκόρδο
  • τζίντζερ
  • ελαιόλαδο
  • ξύσμα λεμονιού και χυμό λεμονιού
  • ψιλοκομμένο άνηθο 

Πως γίνονται

  1. Βραζουμε τα φασόλια συμφωνα με τις οδηγιες τους και τα σουρώνουμε.
  2. Βάζουμε ένα βαθύ τηγάνι στη φωτια, ρίχνουμε ελαιόλαδο  και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια.
  3. Ρίχνουμε και το σκόρδο , το τζίντερ και σε λίγο το σπανάκι κομμενο.
  4. Βαζουμε ξυσμα, αλατοπιπερο. Μετα ρίχνουμε και τα στραγγισμένα  φασόλια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρουν γεύση.
  5. Ρίχνουμε και το χυμό λεμονιού και τελος τον άνηθο.