Λαχανικά με ζυμαρικό






Λαχανικά εποχής , ντομάτα και ζυμαρικο, κοφτό μακαρονάκι ή πένες.Εύκολο πιάτο που φτιάχνεται σε βαθύ τηγάνι και ολοκληρώνεται στο φούρνο.Στο τέλος όποιο τυρί θέλετε.

Υλικά

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 πράσινο κρεμμυδάκι ή 1 μικρό πρασο

μανιτάρια, κομμένα σε χοντρές φετες

μπουκετακια μπρόκολο, σε φέτες

Μερικά φύλλα λάχανο κομμένα σε κομματάκια 

Ντοματα τριμμένη στον τρίφτη , σκελίδα σκόρδο 

Ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, (πάπρικα αν θέλετε)

Ρίγανη χλωρή , θυμάρι, τζίντζερ 

1 πακέτο ζυμαρικό, κοφτό η πένες ή βίδες 

1 λίτρο ζωμός λαχανικών ζεστός (ή νερό)

Πώς φτιάχνεται 

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο ,  σοτάρουμε το κρεμμύδι , το πράσο κλπ μέχρι να μελώσει . Συνεχίζουμε σοτάροντας και τα μανιτάρια και το μπρόκολο.

Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να μαλώσουν.Προς το τέλος βάζουμε το 

σκόρδο και τα υπόλοιπα μυρωδικά καθώς και το τζίντζερ.Έπεται η ντομάτα .Σε 2- 3 λεπτά ρίχνουμε το ζυμαρικό.Ανακατευουμε. Και αρχίζουμε λίγο λίγο να ρίχνουμε το ζωμό.


Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς να ζεσταθεί.

Αφού πάρει βραση το φαγητό κλείνουμε την εστία της κουζίνας.

Παίρνουμε ένα ταψακι ή ένα πυρεξίμαχο και ρίχνουμε το φαγητό.



Σκεπαζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ζεστό φούρνο να συνεχίσει το μαγείρεμα του.

Χρειάζεται περίπου 20 λεπτά ακόμα.

Το βγάζουμε βάζουμε το τυρί που έχουμε στην ποσότητα που μας αρέσει και ξαναβάζουμε στο φούρνο. Δεν χρειαζεται να είναι ακόμα αναμμένος , έχει αρκετή θερμότητα για να λιώσει τυρακι.